Ronaldo, nećemo ti kvariti karijeru, ali idemo na SP! Makedonci veruju u novo čudo, adut im je i sudija

27.03.2022

13:27

0

Autor: 24sedam

Nakon što su izbacili Italiju, fudbaleri iz komšiluka spremaju se da u utorak i Portugal ostave bez Mundijala

Ronaldo, nećemo ti kvariti karijeru, ali idemo na SP! Makedonci veruju u novo čudo, adut im je i sudija
profimedia-0616204738 - Copyright Profimedia

Sve će stati u 90 minuta, moguće i nešto više, u utorak uveče. Tada će fudbaleri Portugala i Severne Makedonije pokušati da izbore mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru.

A tamo može samo jedan nacionalni tim. Ako pitate neutralne i objektivne zaljubljenike u fudbal, dileme nema. Na Mundijal će Portugalci predvođeni Kristijanom Ronaldom.

Ali, ako pitate Makedonce (ne kažemo da su neobjektivni, samo da je Portugal apsolutni favorit), vizu za Mundijal čekiraće njihova reprezentacija.

Veruje u to svaki Makedonac, uveren je i Ezgjan Alioski, koji za švajcarski "Blik" poručuje da na Dragao ide da pobedi.

- Nismo još ništa uradili. Izbacili smo giganta poput Italije, ali imamo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu. Sanjamo o pobedi u utorak i daćemo sve od sebe da naš san i ostvarimo - rekao je fudbaler Al-Ahlija, pa imao poruku i za najboljeg Portugalca Kristijana Ronalda:

- Nama ime protivnika nije bitno, mi bismo bili autsajderi sa bilo kim da igramo. Ronaldo već 20 godina igra na vrhunskom nivou i mi ne želimo ništa da kvarimo u njegovoj karijeri. Ali idemo ka ostvarenju našeg sna! Verujem da možemo da pobedimo Portugal.

Tanjug/AP
 

Osim u svoje snage, Makedonci se uzdaju u još jednu činjenicu. Meč će deliti njima talični engleski sudija Entoni Tejlor. Sreću im je doneo u novembru 2020. godine kada su u Tbilisiju savladali Gruziju sa 1:0 i plasirali se na Evropsko prvenstvo.

Sada će Tejlor, tako veruju, svedočiti i njihovom prvom plasmanu na Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike