Kakva ludnica u baražu za Katar! Makedonci izbacili Italijane u sudijskoj nadoknadi i zakazali duel sa Ronaldom

24.03.2022

21:41

0

Autor: 24sedam

Poljaci su već prošli dalje posle izbacivanja Rusije

Kakva ludnica u baražu za Katar! Makedonci izbacili Italijane u sudijskoj nadoknadi i zakazali duel sa Ronaldom
Tan2022-3-24_22290231_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Odigrane su utakmice baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru, na koje se nacionalni tim Srbije već plasirao. Prvi uspešan "korak" u svojevrsnim polufinalima napravili su Portugalci i Velšani koji su pobedili Turke, odnosno Austrijance.

A veliko iznenađenje je napravila Severna Makedonija koja je u drugom minutu nadoknade u Palermu izbacila Italiju. Gol za konačnih 1:0 je dao Aleksandar Trajkovski. Sada će se Portugalci za odlazak u Katar boriti sa našim južnim susedima.

Portugalci koji su bili u grupi sa našim "orlovima", na stadionu "Dragao" u Portu dočekali su Tursku i slavili sa 3:1. Vodeći gol za "selesao" dali su Otavio u 15. minutu, koji je posle odbitka bio na pravom mestu, kao i Diogo Žota. Fudbaler Liverpula je u 42. minutu glavom pogodio gol Ugurčana Čakira. Asistenciju je upisao Otavio.

Tanjug/AP Photo/Luis Vieira
 

U 65. minutu, Turci su smanjili na 2:1, pošto je Burak Jilmaz pod prečku postao loptu. Veteran, 36-godišnji napadač Lila tako je vratio svoj nacionalni tim u život. Ali isti igrač je u 85. minutu ispustio priliku da izjednači. Lopta je otišla preko gola.

Konačnih 3:1 postavio je Mateus Nunješ u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U Kardifu, Vels je dočekao Austriju i slavio sa 2:1, a briljirao je Garet Bejl. Fudbaler Real Madrida koji ne dobija šansu kod Karla Anćelotija bio je dvostruki strelac. Prvo je u 25. minutu majstorski izveo slobodan udarac, a onda bio i strelac u 52. minutu.

Tanjug/AP Photo/Matt Dunham
 

Posle kornera odlično je stvorio sebi priliku i pogodio Hanjca Lindnera.

Austrijanci za koje je od početka igrao i štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović smanjili su u 65. minutu, a "krivac" je bio Ben Dejvis. Nespretnom reakcijom je ubacio loptu u svoju mrežu. Usledila je VAR provera, pa je (auto)gol potvrđen.

Duel Škotske i Ukrajine je odložen, a ko bude bolji igraće sa Velšanima.

Podsetimo, duel Rusije i Poljske rešen je "za zelenim stolom" pošto je "zbornaja" izbačena iz međunarodnih takmičenja zbog sukoba u Ukrajini. Poljaci čekaju boljeg iz okršaja Švedske i Češke koji su posle 90 minuta odigrali bez golova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike