Luda priča "dželata" Italijana! Mundijal im "oteo" 2 puta, "zaključao" Palermo, a sad je u klubu sa eks partizanovcima (VIDEO)

25.03.2022

06:15

0

Autor: 24sedam

Severnu Makedoniju sada čeka duel sa Portugalcima

Luda priča "dželata" Italijana! Mundijal im "oteo" 2 puta, "zaključao" Palermo, a sad je u klubu sa eks partizanovcima (VIDEO)
profimedia-0672905630 - Copyright Profimedia

Aleksandar Trajkovski je srušio snove fudbalske reprezentacije Italije o plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru i tako onemogućio ekipu Roberta Manćinija da eventualno objedini dve titule.

Sada selekciji Severne Makedonije ostaje da se nada da može da izbaci i Portugalce na poslednjem stepeniku ka Mundijalu. Pitanje je da li će naši južni susedi moći da naprave još jednu senzaciju. I dok je to pod znakom pitanja, napisaćemo ponešto o čoveku sa početka teksta.

Napadač saudijske Al Fejhe je pogodio mrežu Đanluiđija Bufona u drugom minutu sudijske nadoknade i tako "ućutkao" stadion u Palermu, ali i ostatak Italije.

A put ovog 29-godišnjeg igrača rođenog u Skoplju veoma je zanimljiv. Počeo je u ekipi Cementarnice u rodnom gradu, a kao mladić bio je i na probi u Čelsiju. Čak je nastupao za mlađe selekcije "plavaca". Tako je kao 18-godišnjak kasnim golom pomogao da u finalu protiv brazilskog Botafoga osvoje Kopa Amsterdam za 2010. godinu.

Međutim, nije ostao u Londonu, već je karijeru nastavio da gradi od Intera iz Zaprešića, a onda je otišao u Belgiju, gde je "šetao" od Mehelena do Varegema. Onda je u leto 2015. godine iz Varegema za 900 hiljada evra prešao u Palermo u kojem se zadržao četiri godine.

Tada je kao i ostatak saigrača napustio klub koji je zapao u finansijske probleme i ugasio se. Čak će ostati upamćen kao čovek koji je dao poslednji gol u istoriji sicilijanskog kluba. Tako da je izgleda njegova karijera vezana za ovaj grad.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

Zatim je prešao u Majorku, malo igrao u Alborgu, a od januara ove godine je u Al Fejhi u Saudijskoj Arabiji. I sada mu je trener Vuk Rašović, a saigrač Vladimir Stojković. Naravno, prepoznajete imena bivših članova Partizana.

Ali to nije sve, sa 21 golom iz 76 utakmica drugi je strelac u istoriji nacionalnog tima, iza legendarnog Gorana Pandeva. I nije mu prvi put da "azurima" daje gol. To je učinio i 2017. godine u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. 

Zbog tih 1:1, ali i nekih drugih rezultata u grupi, Italija nije otišla na Mundijal u Rusiji. "Azuri" su na taj način propustili jedan svetski šampionat, prvi put od 1958. godine. I sada će propustiti i ovaj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike