Ovaj Zvezdin trio je sinonim za sezone iz snova! Delije će zauvek pamtiti njihove odbrane, golove i asistencije

25.03.2022

05:54

0

Autor: 24sedam

Svi su u Ljutice Bogdana stigli pre pet godina

Ovaj Zvezdin trio je sinonim za sezone iz snova! Delije će zauvek pamtiti njihove odbrane, golove i asistencije
20200222mmZvezda11 - Copyright MN Press

Poslednjih pet sezona navijači Crvene zvezde pamtiće dugo, kako zbog titula u Srbiji, tako i zbog uspeha u UEFA takmičenjima. Svedoci i učesnici brojnih velikih utakmica su bili i Milan Borjan, Marko Gobeljić i Milan Rodić.

Samo je pomenuti trio od sadašnjih igrača bio deo tima u svim pomenutim sezonama.

Na primer, Borjan, sadašnji kapiten je u Ljutice Bogdana stigao 2017. godine, i od tada je upisao 217 nastupa, a od toga 65 puta u okviru nekog evropskog takmičenja. Čak u 24 mečeva je ostao nesavladan, a pamtiće se njegove odbrane protiv Krasnodara, Liverpula, Kopenhagena, Salcburga...

Kao i Borjan, i Gobeljić i Rodić su stigli 2017. godine.

Zvezdin univerzalac je odigrao 165 utakmica, uključujući i 48 mečeva na evropskom nivou. Postigao je ukupno devet pogodaka za crveno-bele, od kojih jedan u Ligi šampiona, protiv PSŽ-a, u okviru grupne faze 2018. godine.

Rodić je odavno nezamenljiv na poziciji levog beka, pa je nedavno i produžio ugovor, do leta 2025. godine. Do sada je za Zvezdu nastupio 185 puta, a od toga 62 puta u evropskim mečevima crveno-belih. Ostaće upamćen njegov gol u prvom kolu ovosezonske grupne faze Lige Evrope, kada je Zvezda savladala portugalsku Bragu sa 2:1, a upravo Rodić, je bio jedan od najzaslužnijih za vrlo bitna tri boda.

Koliko je ovaj defanzivac važan i u napadačkom aspektu, potvrđuje i podatak da je bio asistent kod četiri pogotka naših igrača u Evropi.

Veliku ulogu u Zvezdinim uspesima u poslednjih pet godina, imao je i El Fardu Ben, samo što u sezoni 2017/18, Ben nije nastupio u grupnoj fazi Lige Evrope, jer je stigao tokom zimskog prelaznog roka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike