Zvezda napravila "paklen" plan! Na "Marakanu" stižu novi afrički fudbaleri! (VIDEO)

24.03.2022

17:10

0

Autor: 24sedam

Bili na turnirima, razgovarali sa tamošnjim trenerima...

Zvezda napravila "paklen" plan! Na "Marakanu" stižu novi afrički fudbaleri! (VIDEO)
20210817ivZvezdaKluz40 - Copyright MN Press

Crvena zvezda trenutno ima nekoliko afričkih fudbalera, koji su veoma važni za igru ekipe Dejana Stankovića, pa se na primer tim teško može zamisliti bez Gelora Kange, Sekua Sanoga, El Fardu Bena...

Afričko tržište uvek je davalo dobre igrače, pa su se tom logikom vodili i u Ljutice Bogdana. Tako je skauting služba prvaka Srbije nedavno boravila u Nigeriji, najmnogoljudnijoj državi "crnog kontinenta", sa oko 220 miliona stanovnika. Bili su na dva turnira, a zatim boravili u Lagosu i Abudži. Gledali su i mečeve tamošnje druge lige u kojoj obično igraju mlađi igrači.

Kako sada stvari stoje, već ovog leta bi trebalo da stignu nekoliko mladih nigerijskih fudbalera.

- Plan je da za početak ovog leta dovedemo trojicu-četvoricu, možda i više igrača i da ih postepeno uključujemo u Zvezdin sistem, kroz omladinske selekcije i Grafičar, kako koji tim bude imao potrebu za pozicijama. Napravili smo spisak od 10 do 15 igrača, koji imaju kvalitet da dođu u Zvezdu - kazao je za klupsku televiziju Marko Mitrović, šef skautske službe.

FK Crvena zvezda
 

Zatim je ukratko opisao 15-dnevni boravak u Africi.

- Otišli smo direktno na izvor informacija, da igrače vidimo sopstvenim očima, gledali smo ih na četiri-pet utakmica. Ne dolaze na preporuku ili zato što su bili reprezentativci, već samo oni koji su kvalitetom dokazali nama da imaju kvalitet za Zvezdu.

Plan je da dvojica igrača pojačaju omladince, druga dvojica da budu u Grafičaru, mislim da ćemo dovesti igrače koji mogu da pomognu i već kroz godinu dana budu uzdanice za prvi tim - zaključio je Mitrović koji je išao sa Nikolom Vračevićem i Milošem Manojlovićem.

Inače, u Nigeriji i znaju ponešto o Zvezdi. Na primer da je postala prvak Evrope 1991. godine, da su pre nekoliko sezona pobedili Liverpul u Ligi šampiona, a pratili su i nedavni dvomeč u osmini finala Lige Evrope, protiv Rendžersa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike