Osvojio titulu sa Partizanom, a sada ga čeka borba za plej-of! Da se Kruševac ponosi Napretkom!

23.03.2022

17:34

0

Autor: 24sedam

Nasledio je Ivana Stefanovića

Osvojio titulu sa Partizanom, a sada ga čeka borba za plej-of! Da se Kruševac ponosi Napretkom!
20150509npMilink11 - Copyright MN Press

Umesto Ivana Stefanovića na mesto šefa stručnog štaba Napretka postavljen je Zoran Milinković. Iskusni trener je i promovisan na stadionu u Kruševcu.

- Čast mi je da radim u klubu svete i bogate istorije. Aktuelni trenutak nalaže da se konsolidujemo i uzmemo dovoljno bodova da se plasiramo u plej-of. To je naš kratkoročni cilj, a verujem da će se u međuvremenu iskristalisati i dugoročni ciljevi i da ćemo u doigravanju igrati sa najboljim srpskim klubovima, a potom učestvovati u realizaciji novih uspeha na zadovoljstvo svih koji vole Napredak - kazao je Milinković koji će nastaviti posao koji su radili Milan Đuričić i Stefanović.

- Zahvaljujem se prethodnim kolegama Stefanoviću i Đuričiću, jer sam ubeđen da su na krajnje profesionalan način radili, ali su razne okolnosti uticale na razvoj događaja, a kako život ide dalje, na kraju svi, pored zasluga, moramo prihvatiti svoj deo odgovornosti. Poznajem veći broj igrača, sa nekima sam i sarađivao i nema razloga da u predstojem periodu ne pronađemo najbolja rešenja i povratimo stečeni imidž.

Svi želimo da uživamo u utakmicama u doigravanju, u plej- ofu, a ne da strepimo za opstanak. Verujem da ova ekipa to može. Moji saradnici i ja, zajedno sa igračima, učinićemo sve da budemo ponos grada. Rukovodstvu kluba želim da se zahvalim na ukazanom poverenju, sa velikom verom da ću ga opravdati. Moj prvi saradnik je Alen Tupajić, sin Milijana Tupajića, koji je svojevremeno ispisivao Napretkovu istoriju plasmanom u Kup UEFA - rekao je Milinković u svom prvom obraćanju na novoj funkciji.

Radio je u brojnim klubovima, kako u Srbiji, tako i inostranstvu.

Sa Partizanom je osvojio titulu šampiona u prvenstvu 2014/15. Vodio je brojne domaće klubove, među njima i Spartak, sa kojim je bio četvrti u sezoni 2010/11, nakon čega je preuzeo Vojvodinu. Kolubaru je u prethodnom prvenstvu uveo u Superligu, što je najveći uspeh ovog kluba sa tradicijom dužom od sto godina. U inostranstvu je radio u Arisu iz Soluna, kiparskom Anortozisu, banjalučkom Borcu, Al Džahri iz Kuvajta…

Napredak je trenutno na osmom mestu na tabeli Superlige, poslednjem koje vodi u plej-of. Ima 34 boda, dok devetoplasirani Radnik ima jedan manje.

Kruševljane do početka plej-ofa (možda i plej-auta) očekuju gostovanje Novom Pazaru, a onda i duel sa Metalcem kod kuće.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike