Veza sa Partizanom je neraskidiva! Kao dete sanjaš derbi sa Zvezdom, a ne da si u Realu

23.03.2022

15:28

0

Autor: 24sedam

Saradnja će biti produžena za još dve godine

Veza sa Partizanom je neraskidiva! Kao dete sanjaš derbi sa Zvezdom, a ne da si u Realu
20211218mmStevan02 - Copyright MN Press

Nemanja Stevanović ostaje u Partizanu! Golman crno-belih je potpisao novi ugovor sa klubom iz Humske, i to još na dve godine. Posle šest godina, i osvajanja duple krune u sezoni 2016/2017, Nemanja će i dalje nositi dres Partizana.

- Šta reći pored toga da sam veoma srećan i počastvovan što treći put produžavam ugovor sa Partizanom. Na kraju isteka novog ugovora biće mi to osam godina u Partizanu. Nadam se da ću i posle toga igrati u crno-belom timu i da ću karijeru završiti u Partizanu.

To su osećaji koji ostaju za ceo život i kojih se uvek rado setite. Ne postoji ništa lepše nego uzeti titulu sa Partizanom. Ni tad, kao ni sad, nema mnogo prostora za razmišljanje. Prosto, izađete na teren i jedino što znate je da mora da pobedite svaku utakmicu! To vam je put do cilja, titule - kazao je Stevanović za klupski sajt, uz osvrt na prethodni period.

- Te godine, kad smo uzeli titulu, bili smo malo rasterećeniji, nismo igrali Evropu i mogli smo sav fokus da usmerimo na prvenstvo. Ove godine, Evropa nam je uzela mnogo energije i emocija, ali i pored toga pokazujemo zajedništvo kao i tada. I te godine je bila borba do poslednjeg kola, tako se očekuje i ove. Siguran sam da ćemo ponovo izaći kao pobednici i da ćemo uz pomoć publike uspeti u maju da podignemo pehar. U Partizanu je svaki dan pritisak. Zbog toga Partizan i jeste to što jeste. Lično, volim da igram pod pritiskom, volim izazove, ciljeve. Za mene je to inspiracija više.

Golmanska pozicija je specifična...

- Volim da pričam, da komandujem. Kao golman, mogu da vidim ceo teren i mislim da pričom mogu da olakšam i saigračima, da ih upozorim na situacije koje ne mogu da vide i da bolje odigraju. A i sebi, jer tako držim veću koncentraciju.

A bilo je priče i o derbiju.

- To je utakmica iznad svake utakmice. Ne može niti jedna utakmica da se meri sa tom. Ali, da bi u što boljem raspoloženju i poziciji stigli na derbi, vama svaka utakmica život znači. Tako da u Partizanu, kad uvek idete na pobedu, ne smete ni jednu utakmicu izdvajati ili shvatiti olako.

Iako je šest godina u Partizanu, evropski debi imao je tek nedavno, u Roterdamu.

- Lepo je stvarno, osecćj je neverovatan! Kad vidite onakve uslove, osećate se kao igrač. Pun stadion, teren perfektan. Nije vam teško na takvim utakmicama da nađete inspiraciju. Treba samo da izađete na teren, pokažete se u najboljem svetlu i da uživate. Imam odličnu komunikaciju sa navijačima. Prepoznali su da sam u svakom trenutku uz klub, da dajem svoj maksimum, i kad branim i kad sam na klupi. Kad primim gol, svi smo primili, ne shvatam to kao da sam sam primio gol. Takođe, kad ga ne primim, uvek prvo pohvalim napadače pa poslednjeg sebe.

MN Press
 

Od njih kreće odbrana, kod mene se završava. Komentari me ne pogađaju stvarno. Dovoljno sam iskusan da ih ne čitam. Posle utakmice popričam sa Jovšom, Ivicom Kraljem, Milanom Ševom. Njihovi komentari mi znače, bili oni dobri ili ne. Uvek mi znači da čujem mišljenje od njih ili od ljudi koji su nešto postigli u fudbalu.

Pobedom u Surdulici, borba za titulu sa Crvenom zvezdom se nastavlja...

- Pobedili smo, pokazali smo karakter i da smo spremni za titulu! Gubili smo, igrali na jako lošem terenu, rekao bih sramotnom. Na takvim terenima se ni opštinska liga ne igra! I na kraju, uspeli da pobedimo jako dobru ekipu Surdulice. Pobeda nam i te kako znači, iz više razloga. Trka se nastavlja, spremni smo za nju.

MN Press
 

Uskoro se bliži i novi "večiti derbi", poslednji u ovoj sezoni.

- Naravno da bih voleo da branim, je želja svakog igrača. Kao dete, sanjaš da igraš na derbiju, ne sanjaš da igraš u Realu. Jednom sam branio, drugi put ušao. Oba puta smo pobedili 1:0. Nadam se da ćemo sledeći derbi dobiti i biti korak bliže tituli - zaključio je Stevanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike