Ko li će popamtiti sve promene trenera u Superligi? Nisu menjali samo Zvezda, Partizan i još jedan klub! (FOTO)

22.03.2022

07:00

0

Autor: 24sedam

Do kraja regularnog dela sezone ostala dva kola, a zatim slede i mečevi plej-ofa i plej-auta

Ko li će popamtiti sve promene trenera u Superligi? Nisu menjali samo Zvezda, Partizan i još jedan klub! (FOTO)
20220227mmStanko02 - Copyright MN Press

Šefovi stručnih štabova u Superligi Srbije su "potrošna roba". Menjaju se veoma često, pa je tako na primer Vojvodina raskinula saradnju sa Slavoljubom Đorđevićem i angažovala Dragana Radojičića. Po ovom podatku, Srbija nažalost "dominira" u odnosu na ostale države, što je potvrdilo i istraživanje CIES.

MN Press
 

Kod nas, na primer trener u proseku na klupi kluba provede 188 dana.

U narednim redovima ćemo vas podsetiti na sve smene i odlaske ove sezone, a klubovi će biti poređani po trenutnom položaju na tabeli.

Na primer, Crvena zvezda i Partizan nisu menjali, pa Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević ovakvih problema nemaju.

Kada je reč o Čukaričkom trenutno je na klupi Saša Ilić, koji je Dušana Đorđevića nasledio u avgustu prošle godine. Nekadašnji kapiten Partizana je na klupi od šestog kola.

MN Press
 

Zatim sledi niški Radnički, u kojem je prilično turbulentno. Tako smo uostalom navikli u prethodnom periodu. Planirano je bilo da šef struke bude Nenad Lalatović, ali je on bio samo 13 dana na funkciji. Onda je stigla ponuda iz Saudijske Arabije, pa je Lalatović otišao. Od tada, bilo je dosta promena. Aleksandar Stanković je počeo sezonu, zatim je privremeno radio Vladimir Đorđević, na kratko Radomir Koković, a sada je tu Radoslav Batak.

MN Press
 

TSC je takođe menjao trenera. U oktobru prošle godine, posle 12. kola prekinuta je saradnja sa Mladenom Krstajićem, a privremeno rešenje je bio Mirko Jovanović. Ali rešenje je pronađeno u Žarku Lazetiću koji je napustio Metalac.

MN Press
 

Promena je bilo i u Voždovcu. Umesto Predraga Rogana, u septembru prošle godine stigao je Aleksandar Linta.

MN Press
 

Ni Vojvodina nije "odolela", pa kao što je rečeno na početku umesto Đorđevića stigao je Radojičić.

MN Press
 

U Napretku je zbog zdravstvenih problema, Milan Đuričić ustupio mesto Ivanu Stefanoviću, koji je napustio lučansku Mladost.

MN Press
 

Dešavanja u Čukaričkom su se "prelila" i na Radnik. Tako je umesto Igora Bondžulića došao Dušan Đorđević.

MN Press
 

U Kolubari je bila "zanimljiva" situacija. Pre početka sezone, za šefa struke je imenovan Zoran Radojičić koji je nasledio Zorana Milinkovića koji je Lazarevčane i uveo u elitni rang. Ali je Radojičić na mestu trenera proveo samo nekoliko sati. Odmah je izabran Dejan Đurđević koji je i dalje na klupi.

Tako da možemo da kažemo da Kolubara, kao ni večiti rivali nije menjala stratega.

MN Press
 

U ekipi Mladosti, po odlasku Stefanovića u Napredak, za prvog trenera postavljen je Dragiša Žunić.

I u Spartaku se menjalo. Prvo je radio Vladimir Buač, a zatim ga je zamenio Vladimir Gaćinović. Ipak, posle poraza od Radnika, iskusni trener je otišao, a nasledio ga je Nebojša Vučković.

Novosadski Proleter je sezonu počeo sa Brankom Žigićem, onda je privremeno radio Sekula Rašiovan, a na klupi je trenutno Dušan Bajić.

FK Partizan
 

U Radničkom 1923, na početku sezone se krenulo sa Vladimirom Radenkovićem, koji je otišao posle serije poraza, a onda je na klupu seo Lalatović, povratnik u srpski fudbal.

MN Press
 

U Metalcu su posle odlaska Lazetića poverenje ukazali Miliji Žižiću, koji je stigao iz Grafičara.

FK Metalac
 

I na kraju priča o Novom Pazaru. Sezonu je započeo Milan Milanović, umesto kojeg je došao Kenan Kolašinac, a njega je zamenio Dragan Radojičić. Umesto Radojičića stigao je iskusni Tomislav Sivić.

MN Press
 

A poznajući naše klubove, moguće je da bude još promena. Do početka plej-ofa, odnosno plej-auta ostala su još dva kola, a onda još sedam kola.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike