Stojković pronašao ključ Srbiji: Priprema se odvija u najozbiljnijem tonu, svaka utakmica je važna

23.03.2022

12:24

0

Nacionalni tim se priprema za Svetsko prvenstvo

Stojković pronašao ključ Srbiji: Priprema se odvija u najozbiljnijem tonu, svaka utakmica je važna
Dragan Stojković Piksi - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće tokom priprema za Svetsko prvenstvo, dva meča, sa selekcijom Mađarske i Danske.

Najpre sledi meč sa Mađarima, u sredu uveče, uoči koga su na knferenciju za medije govorili selektor nacionalnog tima, Dragan Stojković Piksi i kapiten tima, Dušan Tadić.

- Imamo dve utakmice i grupa igrača koja je pozvana konkuriše za tim. Svi su cenjeni, imaju svoje individualne i kolektivne kvalitete, svako može da očekuje šansu da će igrati. Videćemo ko će još igrati u zavisnosti od situacije, kondicije i mnogih drugih stvari - rekao je Stojković na početku konferencije, te dodao:

- Svaka utakmica je važna, priprema se odvija u najozbiljnijem tonu, jer drugačije i ne može. Zaslužuju poštovanje i mi pristupamo pripremama najozbiljnije.

- Srbija igra po modernim principima. Srbija je maksimalno koncentrisana. Ključ svega je to što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, u smislu da igrači veruju u ono što rade. Veruju u instrukcije i u ono što se traži od njih. Uspeli smo. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, ljudi će pričati o tome i tražiti razloge. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, fudbalske i ljudske. Oni veruju i meni. Taj spoj je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segemanata - zaključio je selektor Orlova.

Zatim se uključio i kapiten Tadić.

- Kao što je Mister rekao, ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari, pobednici, želiš svaki trening, utakmicu, nebitno da li ima najveći značaj ili je prijateljskog karaktera, želiš da pobediš. Pripremamo se u najboljem mogućem smeru - rekao je Tadić, pa dodao:

- Bili smo i pre jaki individualno, ali otkako je Mister Stojković, da nas je okupio, da je ekipa iskrena. Individualni kvalitet je došao do izražaja, svi znaju šta se od njih očekuje. Nema problema i mislim da je to ključ. Mislim da je to uživanje i znamo šta to predstavlja. Igramo sa strašću i velikom željom da pobedimo. Želimo svi da uživamo.

Prvi rival izabranicima Dragana Stojkovića Piksija biće Mađarska u Budimpešti 24. marta, a pet dana kasnije, sledi duel sa Danskom u Kopenhagenu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike