Junaci lisabonske noći ponovo na okupu: Piksi i "orlovi" počeli pripreme za Mađarsku i Dansku

21.03.2022

13:18

0

Selektor Srbije izvršio prozivku reprezentativaca

Junaci lisabonske noći ponovo na okupu: Piksi i "orlovi" počeli pripreme za Mađarsku i Dansku
orlovi106 - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije Uroš Spajić i Stefan Mitrović istakli su danas na konferenciji za medije da nacionalni tim očekuju dve dobre provere protiv Mađarske i Danske, 24. marta u Budimpešti i pet dana kasnije u Kopenhagenu.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija danas su se okupili prvi put posle pobede protiv Portugala i plasmana na Svetsko prvenstvo u novembru 2022. godine u Kataru.

- Nisam nešto naročito upoznat, uživali smo u trenutku, proslavili smo ono što samo napravili u Portugalu. Vodio bih se onim što zahteva naš selektor, a to je da se bavimo više nama. Dva jaka protivnika, dve dobre provere za nas. Idemo da pokažemo dobar fudbal kao i do sada i da damo svoj maksimu - rekao je Spajić.

Mitrović istice da Srbija treba da nastavi sa dobrim partijama koje je prikazala tokom kvalifikacija za SP.

MN Press
Dušan Vlahović i Nikola Milenković

- Relativno skoro smo igrali u Ligi nacija protiv Mađarske. Znamo njihove kvalitete. Duži period imaju sistem, rastu iz godine u godinu. Treba da negujemo lep stil igre. I protiv Danske i Mađarske nas očekuju izuzetne provere. Ali treba da gledamo sebe, da nastavimo da negujemo naš stil i lep fudbal. Da uživamo u igri i da napravimo dobre rezultate - poručio je Mitrović.

Štoper španskog Hetafea prisetio se poraza od Mađarske u Beogradu, ali kaže da taj tim Srbije i današnji treba razlikovati po jednoj stvari

- Nesrećno smo izgubili u Beogradu, tamo smo igrali nerešeno... Ali, ne može da se poredi situacija koju smo imali tada i koju imamo sada. Danas smo mnogo ozbiljniji i kao ekipa i indivdualno. Imamo mnogo bolju atmosferu nego tada. Na totalno dugačiji način ćemo da uđemo u utakmicu - rekao je Mitrović.

Žreb u Kataru biće 1. aprila, ali Mitrović ne želi da se opterećuje njegovim ishodom.

MN Press
Spajić, Nastasić i Kostić u Lisabonu

- Ne treba da se opterećujemo žrebom. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svakog, da možemo da nametnemo naš stil igre. Niko neće biti srećan što će imati nas za protivnika. Mirno čekamo izvlačenje.

Spajić se osvrnuo na utakmicu protiv Danaca u čiji tim se vratio Kristijan Eriksen posle srčanog zastoja na meču sa Finskom prošlog leta.

- Eriksenu se divim! Na tome šta je sve prošao i na tome koliko pokazuje koliko voli fudbal, jer nema nameru da prestane da igra. Da bog da zdravlja, da sve bude ok, da se nikad ne ponovi - rekao je Spajić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike