Piksijev tim deo spektakla u Kopenhagenu! Danci rasprodali stadion za meč sa "orlovima"

23.03.2022

11:22

0

Autor: 24sedam

Reprezentacija Srbije igra na Parkenu gde se 12. juna prošle godine odigrala drama Kristijana Eriksena

Piksijev tim deo spektakla u Kopenhagenu! Danci rasprodali stadion za meč sa "orlovima"
profimedia55-0615415471 - Copyright Profimedia

"Orlove" u Kopenhagenu očekuju pun stadion "Parken". Organizatori utakmice su rekli da su ulaznice planule iako se meč igra 29. marta, a nije teško pretpostaviti da su domaći navijači poželeli da vide na terenu povratnika u nacionalni tim Kristijana Eriksena.

Eriksen je 12. juna na meču EP na istom stadionu protiv selekcije Finske pao na travu usled zastoja u radu srčanog mišića.

Od tada najbolji igrač Danske dobio je defibrillator u manjem hirurškom zahvatu odrađenom neposredno posle kolapsa, pa je morao da promeni podneblje i da zaigra za engleski Brentford jer stroga pravila Italijana ne dozvoljavaju igračima sa ugrađenim defibrillatorom da se normalno takmiče, da bi se sada konačno vratio i u nacionalni tim.

Selektor Kasper Hjulmand ističe da će Eriksen sigurno zaigrati protiv Srbije, 110. put u dresu reprezentacije.

- Plan je da on bude uključen ravnopravno sa ostalima. Moramo da vidimo koliko je napravio i koliko može da odigra meč protiv Holandije. Ali on je 100 odsto spreman da igra protiv Srbije u utorak - rekao je Hjulmand.

Strateg Danaca zna da će duel sa "orlovima" biti poseban za sve navijače i tim.

- Mislim da se svi radujemo što ćemo ga ubaciti, a on će ući u tim kao jedna od najprirodnijih stvari na svetu. Kristijan je neverovatno društveno biće i razgovara sa svima. Tako da se zaista radujemo njegovom dolasku.

Eriksen je nedavno izašao iz karantina zbog korone, a tok bolesti bio je blag tako da će u četvrtak i petak normalno trenirati.  Danci 26. marta igraju protiv Holandije u Amsterdamu.

Poslednji put kada je Srbija igrala protiv Danske bilo je to 13. juna 2015. godine i tada su "orlovi" poraženi rezultatom 2:0. U novembru 2014. godine u Humskoj su poraženi sa 1:3.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike