Tadić bacio na zemlju Ajaksovog Brazilca, pa od sudije tražio da dobije žuti karton (VIDEO)

21.03.2022

09:04

0

Autor: 24sedam

Srbin svakim pokretom na terenu dokazuje koliko je važno njegovo iskustvo

Tadić bacio na zemlju Ajaksovog Brazilca, pa od sudije tražio da dobije žuti karton (VIDEO)
Dušan Tadić i Antoni - Copyright Profimedia

Ranjeni Ajaks posle eliminacije iz Lige šampiona od Benfike nije bio tako dominantan protiv Fejenorda u najvećem derboiju holandskog fudbala.

Tadićevi "kopljanici" slavili su pobedu 3:2, ali su gosti iz Roterdama vodili sa 2:1 i na kraju velikim pritiskom držali celu "Johan Krojf Arenu" u strahu od izjednačujućeg gola.

U poslednjim trenucima utakmice sudija Dani Makeli pokazao je drugi žuti karton Brazilcu Antoniju zbog opstrukcije igre, iako je najveća krivica za zadržavanje vremena bila na kapitenu Tadiću.

 

 

Tadić koji je postigao prelep gol za 2:2, posle meča rekao je da Makeli nije bio u pravu kada je Antoniju pokazao drugi žuti karton i da je opomenuo morao pokazati njemu.

- Makeli je dobar sudija, ali nije trebalo da pokazuje žuti Antoniju, već meni. Možda je to nekome bio čudan potez, ali kada sam oborio Antonija na zemlju mogli smo tako da izvršimo zamenu - objasnio je Srbin zašto je srušio saigrača koji se stojeći žalio na povredu.

 

 

Trener Fejenorda Arne Slot, koji se vratio ekipi posle preležane korone, smejao se Antonijevom previjanju i Tadićevom bacanju Brazilca na zemlju. Posle utakmice na konferenciji za medije još se glasnije smejao kada je video da Brazilac hoda pomoću štaka.

Sa druge strane, njegov kolega Erik Ten Hag još jednom je istakao je važnost Tadića za igru Ajaksa:

- Taj potez Tadića pokazuje da ga uvek treba držati u igri. On pravi razliku za nas, često i kada je to najpotrebnije ekipi. Njegovo liderstvo je veoma važno za nas - rekao je trener Ajaksa.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike