Stanojević se nije predao! Pritisak nikad veći, jedino loše bio je derbi!

16.03.2022

18:01

0

Autor: 24sedam

Trener Partizana pred Fejenord pričao na više tema

Stanojević se nije predao! Pritisak nikad veći, jedino loše bio je derbi!
0MMM2915 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana stigli su u Roterdam, gde ih u četvrtak (21.00, TV Arena Premium 1) očekuje revanš meč osmine finala Lige konferencija protiv Fejenorda. Holandski tim je prošle nedelje demonstrirao silu na stadionu u Humskoj, slavio 5:2 i utabao put ka nastavku takmičenja, ali crno-beli ne pomišljaju na predaju unapred.

Potvrdio je to itrener kluba iz Humske Aleksandar Stanojević, koji je uoči meča, pored predstojećeg duela, govorio i o aktuelnostima na domaćoj sceni.

- Igrali smo protiv snažnog rivala, bio je bolji, zasluženo nas dobio. Došli smo u nerelanu situaciju, jer gostujemo. Da je obrnuto, revanš kod kuće, bilo bi lakše. S obzirom da gostujemo i imamo tri gola zaostatka, izuzetno je teško, ako hoćemo da budemo realni - kazao je temperamentni strateg i u dahu nastavio. 

- Ako ćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju, onda „nismo se predali“. Ne, nisam se predao, to ću pokazati po sastavu koji budem izveo. Ako ćemo realno. A, ako hoćete kao navijač, ne kao trener, onda ću kazati da idemo jako, da pokušamo da damo tri gola. Ako možemo, u prvom poluvremenu, ne primimo nijedan i nadamo se najbolljem.

Napomenuo je Stanojević da njegovi izabranici nemaju pravo da odustanu bez borbe.

Sve dok nosite grb Partizana, u obavezi ste prema navijačima da odigrate najbolje što možete. I kad je na programu prijateljska utakmica. Doputovala je cela ekipa, osim Marka Milovanovića i povređenog Bibarsa Natha. Biće najjače raspoložive snage. Zbog obaveze prema dresu. Tako ćemo izaći i ponašati se. U zavisnosti od razvoja situacije i rezultata, razmišljaćemo o narednoj utakmici.

NIJE NORMALNO DOBITI SVE

Od starta sezone Stanojević tvrdi da nije moguće dobiti sve utakmice u sezoni.
- Svaka čast svima, ali za mene niti je normalno, niti moguće dobiti sve utakmice. Toliko ih je, ne postoji ekipa na svetu koja je uvek na najvišem nivou, nisam to video dosad u istoriji fudbala. Zato ni od svog sastava nisam očekivao da bude takav. U jednom trenutku ti se nametne protivnik ili naiđeš na boljeg.

Ne očekuje strateg "valjka" da će Holanđani previše kalkulisati, bez obzira što ih za vikend očekuje derbi sa Ajaksom.

- Videli ste da je rasprodat stadion. Kad se to desi, verovatno se ne razmišlja o onoj narednoj utakmici. Imaće mogućnost promena, s obzirom na kvalitet i širinu kadra. Menjali su sastav i tokom grupne faze, okončane ubedljivo na prvom mestu. Neke susrete su igrali u kombinovanom, a ja bih voleo da istrče u dobrom sastavu. Verovatno im je svaki – dobar.

Veći problem za Stanojevića moglo bi da bude stanje njegove ekipe, žestoko uzdrmane posle kiksa sa kruševačkim Napretkom minulog vikenda, kojim su crno-beli prepustili lidersko mesto na tabeli najvećem rivalu Crvenoj zvezdi.

- Nama je najvažnija podrška navijača. Ostalo nas ne zanima. Neću pred evropsku utakmicu da pričam o nekim stvarima. Što se nas tiče, pritisak je uvek isti, moraš da ga izneseš, važno je da te navijači podrže na utakmici. Ako hoće, mogu, žele i ako su uz tim. Ne može da se izbriše da smo u Evropi napravli ozbiljne stvari. To je činjenica. Zato imamo pravo da kažemo da smo napravili uspeh. Igrači su već nešto uradili i niko ne može da kaže da je loše. I dalje smo pri stavu da je prvenstvo naš primarni cilj, ostaje da vidimo u kom pravcu će se razvijati. Kazali smo da želimo što duže da budemo konkurentni za titulu, evo, prošlo je 27 kola, imamo isti broj bodova... Ne razmem. O slici stvorenoj u javnosti pričaćemo pred prvenstvenu utakmicu, nije vreme sad. Sve su to uzročno-posledične stvari.

FEJENORD MODERAN TIM

Dugo jedan gost u Humskoj nije pokazao takvu dominaciju kao Fejenord u Humskoj prošle nedelje.
- Njegova snaga je u izuzetnoj brzini i primenjivoj tehnici. Holanđani o čas posla razmenjuju pasove, dobri su u situacijama „jedan na jedan“, imaju sve elemente modernog fudbala. Mi smo grešili u poslednjoj liniji, u fazi odbrane, što je i rezultat njihove brzine i tehnike.

Nije Stanojević želeo da kritikuje svoje izabranike, posebno ne defanzivce koji su u dva najvažnija meča dosadašnjeg dela prolećne sezone primili sedam golova.

- Desi vam se. Niste roboti. Odigrali smo devet utakmica za mesec dana, nije lako. Niti sam pričao samo sa defanzivcima, već i sa ofanzivcima koji su mašili šanse. Mi smo tim, imali smo i uspone i padove, kojih je bilo manje. Nismo mašine, da igramo sve utakmice na istom nivou. Počeli smo sezonu izvanredno, bili fantastični proitv Sparte. Jedino što možemo da komentarišemo loše je derbi. Sve ostalo...

Trener Partizana nije sklon tvrdnji da su crno-beli posle derbija ušli u minus fazu.

- Posle gostovanja Zvezdi smo odigrali odlično protiv Mladosti. Može da se spinuje, mogli smo da primimo gol u poslednjem minutu, ali smo odigrali dobru utakmicu, trebalo je da vodimo 5:0 protiv dobre ekipe iz Lučana. Dakle, nije to bilo posledica poraza u derbiju, jer smo pokazali da smo se vratili. Šta da radim što smo naišli na ozbiljan tim kakav je Fajenord? Jel to, možda, posledica? Ili je Zvezdi posledica nečega što su izgubili 3:0 u Škotskoj. To je trenutna situacija. Naleteli smo na dobrog protivnika. Vreme će pokazati - kazao je Stanojević, dodavši da nije neko kod će u trenutku da analizira celu godinu.

- Imamo više od 40 utakmica iza sebe i neozbiljno bilo bilo da na osnovu poslednje dve analiziram kompletnu sezonu!? Nisam takav da analiziram šta se desilo u poslednja četiri dana. Analizira se na kraju prvog dela i cele sezone. Sačektajte, da vidimo u kom pravcu će ići.

Bez dileme, prethodnih nekoliko nedelja su najteži Stanojevićev period u drugom mandatu u Humskoj.

- Sad je stvarno najveći pritisak, iz hiljadu razloga. Bilo je teških trenutaka u prvom mandatu, ispadanja iz Evrope, pokazivanja karaktera. Uvek imate u Partizanu teških trneutaka. Nekad morate da patite. Ne može sve... Imali smo derbije koji su direktno odlučivali titulu, sve sam prošao više puta. Već sam duže ovde, treći sam trener po broju utakmica u istoriji Partizana. Prošao sam svakakvih stvari, kao pomoćnik sa Miroslavom Đukićem, kasnije samostalno, kad smo osvojili dve titule i utabali stazu ka trećoj. Imao sam i ovakvih i onakvih perioda, kao i sad. Nemam nikakav problem. Znam šta se očekuje i kako funkcioniše.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike