Surov kraj Partizanovog sna! Fejenord brojao do pet, Humska je videla razliku u klasi!

10.03.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Crno-beli u Humskoj poraženi u prvom meču osmine finala Lige konferencija

Surov kraj Partizanovog sna! Fejenord brojao do pet, Humska je videla razliku u klasi!
0MET5801 - Copyright MN Press

Surovo je završen Partizanov evropski san. Nadali su se u Humskoj da bi u premijernom izdanju Lige konferencija mogli da stignu barem do četvrtfinala, ali je holandski tim na Topčiderskom brdu pokazao klasu, bez milosti kaznio svaku grešku i na kraju za Roterdam odneo ubedljivu pobedu iako je večeras dva puta gubio - 5:2 (1:1).

Od samog starta meča moglo je da se nasluti da Stanojevićeve izabranike ne očekuje nimalo lak posao protiv slavnog holandskog tima. Fudbaleri Fejenorda "plesali" su na travnatom tepihu u Humskoj, stvorivši nekoliko izuzetno opasnih situacija pre nego što je Partizan u 13. minutu došao do vođstva golom Natha. 

U jeku ofanzive gostiju lopta je došla na ivicu kaznenog prostora do Kvinsija Meniga, koji se sjajno zagradio, okrenuo i proigrao izraelskog vezistu, koji je šutem iz prve sa ivice kaznenog prostora matirao golmana gostiju. Nažalost, Partizanov motor se tom prilikom i povredio, zbog čega je posle nekoliko minuta morao da napusti igru.

Nathov izlazak kao da je odredio dalji tok meč. Dovoljno nesigurni vezni red "valjka" dodatno je ostao bez vere u sebe, što je bez dileme uticalo da crno-beli na kraju meča dožive pravi brodolom i pognute glave odu u svlačionicu posle poslednjeg zvižduka italijanskog sudije Marijanija.

S druge strane, brzonogi ofanzivci gostiju dobili su pregršt prilika da potvrde svoj kvalitet. Gotovo svaka izgubljena lopta Partizanovih fubalera, koje nisu bile retke, pretvarala se u izuzetno opasan napad, a jedan od njih u prvom poluvremenu završen je izjednačujućim golom već u 20. minutu, kada je Tornstra, uz malu pomoć stative, obradovao goste.

Posle nešto više od 90 minuta fudbala u Humskoj stekao se utisak da su Holanđani mogli da postignu gol kad god su hteli. Jer, teško da drugačije može da se objasni podatak da je Partizan večeras dva puta vodio i nijednom nije uspeo da sačuva vođstvo ni 10 minuta.

Kada je mladi Nemanja Jović, posle manje od minuta igre u drugom poluvremenu "zapalio" dobro popunjene tribine Partizanovog stadiona delovalo je da bi crno-beli sa pozitivnim rezultatom mogli na revanš u Holandiju, međutim, posle samo pet minuta na semaforu je stajalo 2:2.

Pogodak Desersa kao da je potpuno demoralisao "valjak". Pošto su i drugi put na meču ekspresno ispustili vođstvo, crno-beli su potpuno potonuli i dozvolili razigranom i rastrčanom rivalu da ih "potuče do nogu" za samo dvadesetak minuta od izjednačenja.

Opasni napadi ređali su se kao na traci pred mladim Popovićem, koji se može smatrati i jednim od zaslužnijih što Stanojevićevi izabranici nisu još ubedljivije poraženi u svojoj kući. Iako je kod pogotka Desersa možda mogao bolje da reaguje, prilikom golova Gertraude i večeras maestralnog Sinistere apsolutno je bio nemoćan.

U najavi meča Aleksandar Stanojević rekao je da bi duel sa Fejenordom trebalo da služi za uživanje svima na crno-beloj strani Topčiderskog brda i da neće biti previše razloga za tugu ukoliko dođe do nepovoljnog rezultata, sigurno nikome u Humskoj nije bilo baš svejedno kada se i peta lopta našla iza leđa Popovića, posle sjajnog proigravanja Desersa i lake realizacije Tornstre.

Revanš u Roterdamu na programu je za sedam dana, a Partizan će na njemu igrati bez Igora Vujačića, koji je u finišu meča zaradio parni žuti karton.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se još dva minuta nadoknade vremena. KRAJ! Fejenord je slavio u Humskoj 5:2!

84. MINUT - Holanđani ne staju. Sinistera pravi velike probleme Partizanu večeras, šutirao je još jednom iskosa sa leve strane, ali je ovoga puta Popović bio na mestu. 

77. MINUT - GOL! Fejenord vodi 5:2 u Beogradu. Ponovo su crno-beli prelako izgubili loptu, Desers je u kaznenom prostoru navukao dva defanzivca Partizana i golmana Popovića, pored kojih je petom proigrao Tornstru, kojem nije bilo teško da loptu iz peteca prosledi u praznu mrežu.

75. MINUT - Trostruka promena Stanojevića. Jojića je zamenio Holender, Baždar je u igri umesto Markovića, dok je Lutovac na terenu umesto Živkovića.

70. MINUT - Fejenord vodi 4:2, strelac je Sinistera. Pravo remek delo ofanzivca holandskog tima, koji je zatresao mrežu Partizana sa dvadesetak metara.

66. MINUT - Ovoga puta su umalo do izjednačenja došli crno-beli. Živković je odlično šutirao, lopta je išla pravo pod prečku, ali je golman gostiju bio odlično postavljen pa je uspeo da interveniše i izbije loptu u korner.

64. MINUT - Fejenord vodi, strelac je Gertrauda. Sinistera je napravio pravi dar mar po levoj strani, prošao između tri fudbalera do kaznenog prostora odakle je centrirao na drugu stativu, gde se našao desni bek, koji je snažnim udarcem matirao Popovića.

56. MINUT - Drugu izmenu pravi Stanojević. Umesto Meniga u igri je Marko Jevtović. Prethodno je dva izuzetno opasna šuta imao Fejenord sa distance. Jednom je lopta prošla tik pored stative, a drugi put se zatresao spoljni deo mreže iznad prečke.

51. MINUT - GOL! Neverovatno je kako Partizan propušta šanse. Desers je poravnao. Gotovo identično kao u prvom poluvremenu. Iz prve šanse posle primljenog gola, gosti dolaze do izjednačenja. Ovoga puta je, čini se, i Popović mogao bolje da reaguje, mada bez dileme nije samo njegova krivica.

46. MINUT - GOOOOOL! Partizan ponovo vodi, strelac je Jović! Tek što su krenuli sa centra, crno-beli su došli do kornera posle kojeg se stvorila velika gužva iz koje je mladi ofanzivac podigao ceo stadion na noge.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle jednog minuta nadoknade vremena, sudija Marijani je odsvirao kraj prvog poluvremena.

40. MINUT - Poništen gol Fejenordu zbog ofsajda strelca Desersa.

38. MINUT - Velika prilika za goste. Jojić je pogrešio u dodavanju na polovini rivala, usledila je ubitačna kontra, Sinistera je kao brzi voz ušao u kazneni prostor i šutirao iskosa sa leve strane, ali je Saničanin u poslednjem momentu uspeo da izblokira njegov pokušaj.

MN Press
 

31. MINUT - Igra se otvoreno na obe strane, ali nikako da fudbaleri Partizana nešto duže vremena zadrže loptu u svom posedu. Gosti su veoma opasni, igraju brzo i imali su posle gola nekoliko veoma opasnih pokušaja, koje je Popović uspeo da osujeti.

22. MINUT - Velika prilika za Partizan! Jojić je izveo korner sa desne strane, lopta je sa prve stative prosleđena na drugu, gde su potpuno sami Vujačić i Jović zasmetali jedan drugom pred praznom mrežom rivala u petercu.

20. MINUT - GOL! Fejenord brzo poravnava, strelac je Tornstra. Loše su defanzivci Partizana reagovali pred svojim kaznenim prostorom, nisu uspeli da izbace loptu na vreme zbog čega su ekspresno kažnjeni, pošto su gosti, uz malu pomoć stative, stigli do izjednačenja.

17. MINUT - Natho mora van igre. Čim je zatresao mrežu, sjajni vezista je zatražio izmenu. Umesto njega je na terenu mladi Nemanja Jović. Prethodno je Menig dobio žuti karton zbog faula, kojim je prekinuo napad gostiju koji nisu želeli da izbace loptu van igre dok je Natho bio na travi.

13. MINUT - GOOOOL! Partizan vodi, strelac je Natho! Fejenord je bio znatno opasniji rival od starta meča, a onda je Partizan poveo iz prvog šuta ka golu. Menig je primio loptu na ivici kaznenog prostora, okrenuo se, a iskusni Izraelac je natrčao i šutem iz prve matirao goste. Tom prilikom se i povredio.

6. MINUT - Prva prilika za goste. Loše je Urošević procenio putanju lopte i tako "otvorio livadu" Nelsonu, koji je šutirao iskosa sa desne strane u bliži ugao, ali je Popović bio oprezan i uspešno je intervenisao.

1. MINUT - Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli gosti. Crno-beli u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

MANJI INCIDENT

Manji incident dogodio se uoči početka meča na severnoj tribini, gde se nalaze navijači Fejenorda.

OPUŠTANJE GOSTIJU

Fudbaleri holandskog kluba slobodno vreme na dan utakmice iskoristili su da prošetaju Kalemegdanom. Kako su se proveli, gde se slikali i šta su radili na beogradskoj tvrđavi pogledajte OVDE.

STIGLI SU!

Zloglasni navijači Fejenorda polako se okupljaju u centru Beograda, kako bi uskoro krenuli ka stadionu u Humskoj. Kako je sve izgledalo na Trgu Republike pogledajte OVDE.

SASTAVI

PARTIZAN: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Menig, Natho, Milovanović.

FEJENORD: Bijlou, Gertruda, Trauner, Sensei, Malasija, Tornstra, Orsnes, Kokču, Nelson, Desers, Sinistera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike