Španci se spremaju za rat Reala i Barse! Laportina opsesija je da pokvari dolazak Halanda u Madrid!

26.12.2021

19:45

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek Katalonaca na sve načine pokušava da spreči posao najvećeg rivala

Španci se spremaju za rat Reala i Barse! Laportina opsesija je da pokvari dolazak Halanda u Madrid!
Copyright Profimedia

Ako ne možeš da ga pobedis, a ti mu bar pokvari planove… Tako bi ukratko mogla da se opiše opsesija prvog čoveka Barselone Đoana Laporte da spreči dolazak Erlinga Halanda u redove najvećeg rivala Real Madrida.

Ugledna i tiražna „Marka“ najavljuje rat dva najveća španska kluba. Da li u januaru, ili narednog leta, ne menja mnogo na stvari Laportinu želju da „kraljevskom klubu“ poturi klipove na stvaranju novih „galaktikosa“.

Više nije tajna – Barsa je u velikim finansijskim problemima. Niko na „Nou Kampu“ nema iluziju da u ovom trenutku na tržištu može da parira Realu, koji je na odličnom putu da uskoro aktivira prvu bombu – Kilijana Mbapea.

„Marka“ piše da se Laporta nekako pomirio sa izvesnim dolaskom sjajnog Francuza na „Santijago Bernabeu“, ali da se u kancelarijama katalonskog fudbalskog zdanja javlja panika samo na pomisao da bi Real od narednog leta Benzemi mogao da pridoda Mbapea i Halanda.

Iako su najveći španski klubovi u administrativnim poslovima čvrsto jedni uz druge (formiranje Superlige Evrope, opozicija prvom čoveku La Lige Havijeru Tebasu…), što se tiče zelenog terena rivalitet i animozitet nisu splasli. A kako Barsa teško može da izdrži trku za potpis sjajnog Norvežanina, Laporta pokušava na sve način da ga otera što dalje od španske prestonice.

„Marka“ ističe da je upravo to jedan od glavnih razloga sastanka predsednika Barselone i Halandovog agenta Mina Rajole pre nekoliko dana i navodi da, dok pokušava da pronađe formulu kojom bi mogao da se upusti u borbu za Norvežanina, Laporta želi da osigura bezbednu udaljenost između napadača Borusije iz Dortmunda i „Bernabeua“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike