Zvezda kreće jako, najjače što može! Stanković na sve ili ništa protiv Rendžersa (SASTAV)

16.03.2022

18:10

0

Posle poraza od 3:0, očekuje se formacija 4-4-2

Zvezda kreće jako, najjače što može! Stanković na sve ili ništa protiv Rendžersa (SASTAV)
20220227mmStanko17 - Copyright MN Press

Svi su zdravi i svi su spremni. To je za šefa stručnog štaba Crvene zvezde Dejana Stankovića najvažnije uoči revanša osmine finala Lige Evrope u koji Glazgov Rendžers ulazi sa rezultatom 3:0 iz prvog meča. Dakle, crveno-beli nemaju više šta da izgube, a uz to će igrati i pred svojim navijačima.

Među navijačima je postojala velika dilema, da li će Stanković krenuti sa dva ili jednim špicem, kao što je to bilo u većem delu tekuće polusezone. I obično je prednost dobijao Ohi Omoijuanfo u odnosu na Milana Pavkova. Ali jedan odgovor na konferenciji za novinare otklonio je sve dileme.

- Ja se ne sećam da je ijedan trener doveo igrača na konferenciju pred evropsku utakmicu koji neće početi utakmicu kako bi sakrio tim. Mislim da je odgovor jasan - uz osmeh je rekao Stanković i tako najavio da će junak pobede nad Liverpulom u Beogradu biti starter.

E, sada postoji dilema da li će mu društvo praviti i Ohi, ali je mnogo veća verovatnoća za dva špica, u formaciji 4-4-2. U tekućoj polusezoni nisu često počinjali Pavkov i Ohi, ali su na primer u ponedeljak protiv Metalca u drugom poluvremenu bili zajedno na terenu. I to je dalo rezultat na kraju meča. Norvežanin je izjednačio na izmaku prvih 45 minuta, a Pavkov doneo preokret i pobedu desetak minuta po ulasku u igru.

Zna se da će na golu biti kapiten Milan Borjan, dok će ispred njega liniju defanzive činiti Kristijano Pičini, Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović i Milan Rodić. Ovi igrači su uostalom i standardni i Stanković ih izostavlja baš kada mora, pošto i u Superligi izvodi najjači sastav koji ima. Razlog je jasan, borba za titulu.

U veznom redu biće Afrikanci, Seku Sanogo i Gelor Kanga, dok će ofanzivniju ulogu imati Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, Zvezdini kreativci. I kao što smo rekli na početku, najistureniji će biti tandem Pavkov i Ohi. Pojačanje iz Moldea je u poslednjih pet utakmica dao četiri gola, a strelac nije bio samo na "Ajbroksu", dok je Pavkov dao gol Proleteru pa "postio" četiri meča (različite minutaže), a onda pogodio u Gornjem Milanovcu.

Manje verovatna startna postava je sa jednim klasičnim napadačem (4-2-3-1), pa bi u tom slučaju Ohi ostao na klupi, a među starterima bi bio i Slavoljub Srnić. To bi bila još jedna razlika u odnosu na gore pomenutu postavu.

Dakle, očekivani sastav za sutrašnji duel (18.45, TV Arena sport - Premijum 1) izgleda ovako: Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Katai, Sanogo, Kanga, Ivanić - Ohi, Pavkov.

Iako imaju prednost od 3:0, i Škoti, tačnije menadžer Đovani van Bronkhorst je najavio da će sa najboljih 11 izaći na teren "Rajka Mitića", ne kalkulišući ko bi mogao da dobije žuti karton i zaradi suspenziju. Naravno, u slučaju da prođu dalje, jer su veće šanse na njihovoj strani, ali ni Zvezdu niko ne može da otpiše unapred. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike