Strogo upozorenje Škotima: Atmosfera na Marakani ne može da se poredi ni sa čim drugim na zemlji!

16.03.2022

14:26

0

Legendarni trener dobro pamti meč svog tima u Beogradu

Strogo upozorenje Škotima: Atmosfera na Marakani ne može da se poredi ni sa čim drugim na zemlji!
19881110npMilan2 - Copyright MN Press

Legendarni italijanski trener Arigo Saki osvojio je dve titule evropskog prvaka, prošao je sve u fudbalu, ali najviše pamti jedan stadion – beogradsku "Marakanu".

Taj stadion je dobro upoznao kada je vodio Milan protiv Crvene zvezde, u revanšu koji je ponovljen zbog magle, a koji je odmah prerastao u legendu koja se i danas priča.

Glazgov Rendžers se sprema za duel sa Crvenom zvezdom na sadašnjem "Rajku Mitiću", a sa svih strana mu stižu upozorenja kakva ga atmosfera čeka na stadionu i koliko su navijači "napaljeni".

Sada se oglasio i Saki, koji je ocenio za Tajms da je Zvezdin stadion "najneprijateljskiji u Evropi". 

Printscreen/thetimes.co.uk
 

- Nikada nisam video ni čuo takvu publiku. Za revanš su bile otvorene kapije i kasnije nam je rečeno da je bilo između 100.000 i 120.000 ljudi. Naš izvršni direktor Adrijano Galijani ušao je u svlačionicu pre utakmice i rekao nam da tamo gde je dan ranije bio jedan red, sada su dva ili tri. Rekao je da ne smemo da se plašimo, ali moglo bi se reći da je mislio suprotno – rekao je Saki, a preneo Telegraf.

Potom se prisetio i samog meča, a onda je upozorio Rendžers:

- Atmosfera u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim drugim na zemlji. Uz to treba dodati da je Zvezda bila pravi tim, sa sjajnim individualnim igračima koji su osvojili Kup Evrope nekoliko godina nakon što smo ih pobedili sa Milanom. Sećam se, međutim, da u obe utakmice jednostavno nisu želeli da napadnu. Sa Rendžersom, posle poraza 0:3 u Glazgovu, Crvena zvezda neće imati druge opcije osim da napadne, tako da bi to trebalo da bude potpuno drugačije iskustvo od onog koje smo imali na terenu - kazao je Saki.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike