Rendžers će imati dvostruko jačeg protivnika nego u Glazgovu - to je Marakana: Stanković zna kako do preokreta i naredne runde

16.03.2022

11:15

0

Revanš osmine finala igra se u četvrtak od 18.45

Rendžers će imati dvostruko jačeg protivnika nego u Glazgovu - to je Marakana: Stanković zna kako do preokreta i naredne runde
IMG-5c57bb15c5ce42d3f5f8deeb84b363f1-V - Copyright 24sedam

Fudbaleri Crvene zvezde u revanš meču osmine finala Lige Evrope, u četvrtak od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju Glazgov Rendžers.

U prvom susretu, u Škotskoj, bilo je 3:0 za domaćina, pa će ekipa Dejana Stankovića imati težak zadatak.

Ali, najavljena je velika podrška navijača, pa će crveno-beli imati vetar u leđa u duelu koji može obeležiti sezonu, ali i generaciju.

Na konferenciji pred meč, medijima su se obratili trener Dejan Stanković i Milan Pavkov.

- Mišljenje nisam promenio od utakmice u Glazgovu. Zvezda je odigrala jednu dobru utakmicu, ali smo pogrešili kod defanzivnih prekida. U polju je bio egal. Rekao sam i tada, ako smo zaslužili da izgubimo, da, ali da smo trebali da se vratimo sa jednim postignutim golom, jesmo. Igra se sada u Beogradu, znamo šta to znači. Jedan postignut gol menja sve, videćemo kako će igrati Rendžers pod pritiskom - kazao je Stanković, pa se osvrnuo na teške poraze:

- Iskreno i kao igrač samo uspeo da se teško vratim. Tokom utakmice jesam, sećam se Rome i Šalkea. Ali, treba naglasiti i kako se ekipa oseća i kako je pripremljena. Mi smo u ovom trenutku dobri,  izaćićemo jako i da napravimo pritisak na ekipu Rendžersa. Uradićemo sve da ih stavimo pod pritisak.

Igranje pred Delijama, na "Marakani", daje energiju ekipi.

- Ovaj stadion, daje našim igračima duplu energiju i snagu. Neće Rendžers biti uplašen, ali će igrati protiv duplo boljeg protivnika. To je bila ista ona publika, koja nas je bodrila i u Glazgovu.

Usledilo je pitanje potom, da li bi bio trener bio zadovoljan da u 60. minutu imaju prednost od 1:0?

- Bio bih i za to će se pobrinuti Paki - kazao je Stanković, misleći na Pavkova.

Dileme u sastavu nema, bar što se tiče nastupa Pavkova, naveo je Stanković.

Srećom, po crveno-bele, svi su dobrog zdravlja.

- Svi su zdravi. Lepa je utakmica i ako nam je kalendar naporan, svi će biti na raspolaganju.

Kakav Rendžers očekujete?

- Opustiće se onoliko koliko im mi budemo dozvolili, ako budemo agresivni i ako stvaramo pritisak na nosioce lopte, neće biti opušteni. Sa svojih 11 mogu da sakriju formaciju, nisu to velika iznenađenja, adaptiraćemo se kakva god da bude - zaključio je trener crveno-belih, Dejan Stanković

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike