Zvezdina deca znaju kako se okreće 0:3! Podsećanje na čuveni derbi omladinaca kao lajtmotiv revanša sa Rendžersom!

15.03.2022

15:58

0

Autor: 24sedam

Strahinja Eraković i Miloš Gordić veruju u epski preokret

Zvezdina deca znaju kako se okreće 0:3! Podsećanje na čuveni derbi omladinaca kao lajtmotiv revanša sa Rendžersom!
540x_gorda i cupa 850 - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Nije prvi put da Zvezdini navijači pred revanš meč u evropskom takmičenju maštaju o pobedi od 4:0 na stadionu „Rajko Mitić“. Leta 2009. godine, u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, crveno-beli su iz Praga doneli poraz 3:0, da bi u uzvratnom meču u Ljutice Bogdana fudbalere Zvezde i Slavije dočekala jasna poruka „delija“.

Printscreen/YouTube
 

Senzacija tada, ipak, nije napravljena. Izabranici Ljupka Petrovića slavili su pirovu pobedu (2:1), a da li će generacija koju sa klupe predvodi Dejan Stanković uspeti da napravi prvorazrednu senzaciju saznaćemo u četvrtak uveče, posle revanš meča osmine finala drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja sa Glazgov Rendžersom.

U predvečerje okršaja sa škotskim velikanom, crveno-beli su predstavili dva prvotimca koja imaju iskustva u okretanju velikog zaostatka. I to za jedno poluvreme. Strahinja Eraković i Miloš Gordić bili su učesnici omladinskog večitog derbija 2018. godine kada su crveno-beli uspeli da preokrenu zaostatak od tri gola i na kraju meča odnesu pobedu (4:3), koja im je donela i titulu prvaka države.

Kada vratim vreme unazad, zaista imam prelepe uspomene na dane provedene u Omladinskoj školi Crvene zvezde. Prošao sam čitav put još kada sam kao petlić stigao u Zvezdu iz svog nekadašnjeg kluba iz Batajnice. Kroz karijeru sam uvek imao pozitivan skor na duelima sa večitim rivalom, a taj meč je stvarno bio neverovatan – kazao je Eraković, pre nego što se prisetio detalja utakmice.

- Gubili smo 3:0 na poluvremenu, a onda smo definitivno tada pokazali da smo bolji tim te smo uspeli da postignemo četiri gola, sa kojima smo osvojili titulu i izborili plasman u Ligu šampiona za mlade. Situacija posle utakmice u Škotskoj je ista kao i pre četiri godine. Može se reći da je meč na „Ajbroksu“ bio kao prvo poluvreme, a sada nas drugo poluvreme očekuje na „Marakani“. Verujem da kao i tada možemo da preokrenemo rezultat - rekao je Eraković.

Mladi čuvar mreže Miloš Gordić je 2018. godine bio prva opcija tadašnjeg trenera omladinske selekcije Milana Lešnjaka.

- Olakšavajuća okolnost u odnosu na taj duel iz 2018. godine jeste što ćemo ovo “drugo poluvreme” protiv Rendžersa odigrati na svom terenu, pred punom „Marakanom“. Pored kvalitetne igre iz prvog meča, moramo da budemo još odlučniji i zajedno sa navijačima ispišemo nove stranice istorije. Taj večiti derbi, pored ovih u seniorskom stažu, mi je najdraži. Neverovatan scenario utakmice gde smo u drugom poluvremenu uspeli da potpuno preokrenemo meč. Samo nam je pobeda “igrala” da bi bili šampioni, a mi smo uspeli da učinimo neverovatnu stvar. Siguran sam da po svom kvalitetu apsolutno možemo da pariramo Rendžersu, tako da svi u svlačionici kompletno verujemo da možemo da napravimo odličan rezultat - rekao je Gordić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike