Posle "trojke" u Glazgovu Zvezdi ostala samo nada! Videli su šta može Rendžers, teško da to može da spasi i grotlo "Marakane" (FOTO/VIDEO)

11.03.2022

11:07

0

Igrači od kojih se mnogo očekivalo nisu ispunili očekivanja

Posle "trojke" u Glazgovu Zvezdi ostala samo nada! Videli su šta može Rendžers, teško da to može da spasi i grotlo "Marakane" (FOTO/VIDEO)
275664594_10160191935799884_4588927565739309004_n - Copyright FK Crvena zvezda

Realno je da je realnost na strani Glazgov Rendžersa posle prve utakmice osmine finala Lige Evrope, odnosno da su šanse za prolaz dalje na strani Škota. Ponadali su se navijači Crvene zvezde da će utakmica na "Ajbroksu" biti uvod u "osvetu" za eliminaciju iz 2007. godine. Ali, po svemu sudeći Zvezda će ponovo završiti evropsku priču.

Mada taj dvomeč ima sličnosti, a ima i razlike. Sličnost je što je bio isti "redosled", odnosno što se prvi meč igrao u Škotskoj, ali je razlika što se tada "jurila" manja prednost, od "samo" 1:0. Tada je taj jedan gol bio dovoljan za prolaz dalje, dok se i dalje pamte promašaji na "Marakani", posebno Igora Burzanovića.

I šta smo sinoć videli?

Videli smo tri poništena gola, promašen penal Aleksandra Kataija, prečku Gelora Kange, propuštene šanse Ohija Omoijuanfoa, polušanse u drugom poluvremenu, ali isto tako i 3:0 na semaforu.

Ako se pogleda statistika, Zvezda nije zaslužila da izgubi ovolikom razlikom. Ali, statistika ne znači ništa, pamti se rezultat.

printscreen/UEFA
 

U taboru Zvezde i dalje gaje nadu da može nešto da se uradi sledećeg četvrtka, a jedan od aduta je i stadion "Rajko Mitić", odnosno "Marakana". Ali i tu treba biti realan... Dešavalo se često da stadion u Beogradu "proguta" protivnika, da gostima "klecaju kolena", ali sada ekipa Dejana Stankovića ima rivala koji nije baš iz te priče, one iz pozorišta. Rendžers igra pred navijačima od kojih se "trese" stadion i ko je bio na "Ajbroksu" kaže da tamo peva sve "od sedam do 77 pa i više". Isto tako, to je klub koji ima "ljutog" gradskog rivala, Seltik, pa im nije stran ni navijački fanatizam koji zna da pređe i u mržnju prema rivalu.

Stanković je sinoć krenuo sa istim timom koji je pobedio Partizan sa 2:0, pa je stater bio i Slavoljub Srnić. I koliko je pohvala dobio posle 166. "večitog derbija" toliko je sinoć podbacio. Isto tako, očekivalo se mnogo više od Ohija. Doveden je kao "golgeter ubica" i to je pokazivao tokom priprema, pa i nedavno u utakmicama u Srbiji. Vezao je tri meča u kojima je bio strelac, protiv Partizana, Voždovca, ali zatim i Novog Pazara. Ali kada je došao (takmičarski) evropski ispit, zatajio je. Imao je dve dobre prilike, ali su otišle u nepovrat. Ali treba biti i realan i reći da je posle meča bio samokritičan i to na kraju i priznao.

FK Crvena zvezda
 

U drugom poluvremenu ušao je Milan Pavkov i imao 30-ak minuta na raspolaganju, ali ovog puta nije opravdao ulogu džokera. Pravio je gužvu ispred gola Rendžersa, ali rezultata nije bilo. Ostaje da se vidi koga će narednog četvrtka od početka uvesti Stanković. Za sada je prednost imao Norvežanin... Podbacio je i Kristijano Pičini koji je posle pobede nad Voždovcem takođe dobio pohvale od Stankovića.

Tragičar je svakako Katai, kome su poništena dva gola iz ofsajda, ali je ključan trenutak bio onaj iz 24. minuta. Da je tada Zvezdina "desetka" savladala veterana Mekgregora koji je bio akter i dvomeča sa početka meča sve bi bilo drugačije. Zvezda bi sigurno imala povoljniji rezultat, a ko zna, možda bi tada (da je dao penal) sve krenulo na Zvezdinu vodenicu. Možda sada ne bismo pičali o "jurenju minusa", ali to je u domenu "šta bi bilo kad bi bilo". Za Zvezdu je sada najbitnije da se Katai digne, zaboravi sve jer nije lako kada gledaš kada lopta ulazi, ali to ne vredi.

Možda bi drugačije bilo i da je Kanga bolje izvodio prekide u prvom poluvremenu. Koliko je to bilo loše, pokazuje i detalj iz prvih 45 minuta kada se Stanković uhvatio za glavu. Kasnije je mogao i da se iskupi, ali je tada sreća bila na strani domaćina. Prečka se isprečila i sprečila da se opet priča o nekoj "raketi" Gabonca, kao što je to bilo posle duela sa Krasnodarom ili Spartom.

Brine i činjenica da su sve vreme izabranici Stankovića gledali kako im vreme prolazi, gol izmiče, lopta neće da pređe liniju, a protivnik te dobija tvojim oružjem - prekidima. Prvo iz penala, zatim posle gužve kojoj je prethodio korner, a onda odmah posle udarca iz ugla.

Ali ako je nešto dobro u ovom porazu je to što je Zvezda osetila na svojoj koži od koga preti opasnost, a bilo ih je sa svih strana. Najavljivano je koliko je opasan kapiten, Džejms Tavernije, ali kamo sreće da je on jedini...

Ko je gledao utakmicu, manje-više, sve je to video, ali Zvezda ima još jednu dodatnu brigu. A ona se zove Metalac. Utakmica u Gornjem Milanovcu će biti odigrana u ponedeljak i pravo na kiks ne postoji. Pošto je realno da se u Evropi teško može dalje, fokus treba da ostane na trci sa Partizanom koji i dalje ima dva boda više.

I za kraj, hajde da ne otpisujemo Zvezdu, ali kao što je rečeno, realne šanse su na strani ekipe Đovanija van Bronkhorsta. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike