Škoti u euforiji zbog Rendžersa! Pijavica koja je isisala život iz Zvezde, od autsajdera do kandidata za trofej Lige Evrope...

11.03.2022

12:21

0

Autor: 24sedam

Meč prvaka dve države jedna od glavnih tema u sportskim medijma

Škoti u euforiji zbog Rendžersa! Pijavica koja je isisala život iz Zvezde, od autsajdera do kandidata za trofej Lige Evrope...
Tan2022-3-10_212658518_1(1) - Copyright Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

Utakmica osmine finala Lige Evrope između Rendžersa i Crvene zvezde izazvala je veliku pažnju u medijima u Škotskoj. Slavio je domaćin sa 3:0, golovima Džejmsa Tavernijea, Alfreda Morelosa i Leona Baloguna.

Tako je škotski "Gardijan" iznad klasičnog izveštaja stavio naslov kako je Balogun potvrdio ubedljivu pobedu nad Crvenom zvezdom. "Dejli Rekord" je imao malo drugačiji pristup. U naslovu se navodi da je "pijavica" Rendžersa sprečila Zvezdu da nastavi takmičenje u Ligi Evrope.

- Počelo je kao pijavica, ali nije sama progutala sebe, već je isisala život iz Crvene zvezde. Ako se neki češao po glavi zbog utamica sa Borusijom Dortmund i pitao se šta se to dešava na "Ajbroksu", sada je jasno da je Rendžers stigao niotkuda do legitimnog kandidata za trofej u Ligi Evrope - između ostalog napisao je Kit Džekson o meču prvaka Škotske i Srbije.

U tekstu "Skotsmana" takođe se ističe da su posle "udaranja" Zvezde značajno porasle šanse da se osvoji trofej u drugom po kvalitetu UEFA takmičenja. Došli su iz ranga autsajdera do jednog od kandidata. Prema kladionicama u Škotskoj, veće šanse se daju samo Barseloni, Lajpcigu i Sevilji.

Meč na "Ajbroksu" su komentarisali i stručni konsultanti BT sportsa, nekadašnji fudbaleri Oven Hargrivs i Martin Kion.

- Bajka se nastavlja. "Ajbroks" je jedno od najboljih mesta da se igra fudbal. Navijači su pravi. Sve im je išlo u korist. Tri (Zvezdina poništena) gola iz ofsajda, Mekgregor je odbranio penal. Na neki način je to bilo savršeno izdanje Rendžersa. U revanšu će biti teško, ali je početak bio briljantan - kazao je Hargrivs koji je nosio i dres Mančester junajteda i Bajerna.

Nadovezao se Kion.

- Imaju važne utakmice u Škotskoj, u ligi zaostaju tri boda za Seltikom i moraju da vode računa i o tome. Ali zašto da ne uspeju i u Evropi? Kada izbaciš Dortmund i kada igraš tako na svom stadionu, naravno da navijači veruju - zaključio je nekadašnji reprezentativac Engleske i legenda Arsenala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike