"Čelski" postaje "Al Čelsi"? Ponuda od 3 milijarde evra stigla u London

14.03.2022

18:06

0

Autor: 24sedam

Abramoviču je na Ostrvu sve "zamrznuto"

"Čelski" postaje "Al Čelsi"? Ponuda od 3 milijarde evra stigla u London
AP22062427965973 - Copyright AP photo

​Čelsi je trenutno u velikim problemima pošto je Vlada Velike Britanije uvela sankcije Romanu Abramoviču, "zamrzla" sve njegove račune, kao i račune kompanija u njegovom vlasništvu. Ali se danas pojavila vest da postoji mogućnost da klub iz Londona kupi konzorcijum iz Saudijske Arabije.

Na čelu "Saudi Media" je Mohamed Alkhereidži i poslata je zvanična ponuda, koja je prema navodima medija na Ostrvu vredna oko 2,7 milijardi funti, odnosno tri milijarde evra.

Bogati biznismen je prošle godine uživo gledao i Čelsi protiv Mančester junajteda, a prethodno je živeo na Ostrvu. Takođe je pohađao i Kas poslovnu školu u Londonu.

Navodi se i da bi "Saudi Media" imala podršku i od Kalida Al Sauda koji je na čelu STC, odnosno saudijske telekomunikacione kompanije. Ali, Saudijci nisu jedini koji su zainteresovani. Pominje se i ime vlasnika Njujork Džetsa, Vudija Džonsona.

Ukoliko bi se ova kupovina obavila, Čelsi ne bi bio jedini klub u Premijer ligi sa vlasnicima iz Saudijske Arabije. Pre izvesnog vremena, kupljen je i Njukasl junajted sa oko 300 miliona funti.

I da se malo našalimo za kraj. Ako bi dobio novog vlasnika, Čelsi više ne bi bio "Čelski" kako su ga neki zvali zbog ruskog vlasnika, već možda "Al Čelsi".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike