Kako će Čelsi u Francusku zbog sankcija? Avionom, vozom, autobusom, kombijem, Tuhela i ekipu ništa neće sprečiti

14.03.2022

15:51

0

Tim je pod žestokim sankcijama britanske vlade, sad nastaju pravi problemi

Kako će Čelsi u Francusku zbog sankcija? Avionom, vozom, autobusom, kombijem, Tuhela i ekipu ništa neće sprečiti
Tan2022-3-13_17719992_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nakon što je čitava imovina Čelsija zamrznuta, ekipa se našla u brojnim problemima, a u pitanju je sada i način prevoza na gostovanja.

Čelsi je u prvoj utakmici pod sankcijama slavio protiv Njukasla 1:0, a navijači su jasno iskazali da su uz Romana Abramoviča.

Tim sa Stamford bridža, međutim, ne može da prodaje pojedinačne karte, niti bilo šta iz navijačkog butika, jer britanska vlada zamrzla kompletnu imovinu Abramoviču.

Utakmicu protiv Njukasla je bilo lako organizovati jer se igrala u Londonu, kod kuće, u domaćoj ligi, na svom stadionu, ali će meč Lige šampiona protiv Lila otkriti koliki su zaista problemi.

Na konferenciji za medije uoči gostovanja, novinare je zanimalo kako će se igrači prebaciti u Francusku, jer je sva imovina zamrznuta. Trener Tomas Tuhel veruje da će avion ipak biti dostupan.

- Moja poslednja informacija kaže da bi trebalo da imamo avion. Ako ne, onda idemo vozom. Ako ne možemo ni to, idemo autobusom, ako ne možemo ni to, mogu da probam da iznajmim kombi od sedam sedišta. I uradiću to, pazite šta vam kažem, uradiću. Stići ćemo tamo. Da ste me pre 20-30 godina pitali da li bih želeo da budem pored linije na utakmici Lige šampiona, odgovorio bih: "Važi, kad da budem tamo?" Zašto bi se bilo šta menjalo? Biću tamo, bićemo tamo – odgovorio je Nemac.

Trener aktuelnog prvaka Evrope, inače, deluje vidno iscrpljeno zbog cele situacije u poslednje vreme.

Finansijska situacija u klubu je takva da je pitanje kako će Čelsi ići na gostovanja. Povukli su se glavni sponzori, a kompanija "Tri" (3), koja se reklamira na dresu, otkazala je ugovor vredan 40 miliona funti godišnje.

Utakmica između Lila i Čelsija igra se u sredu od 21 sat. Prvi meč završen je pobedom "plavaca" 2:0.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike