Ima li kraja mukama Čelsija?! Ostali bez glavnog sponzora

10.03.2022

18:40

0

Autor: 24sedam

Oglasila se telekomunikaciona kompanija

Ima li kraja mukama Čelsija?! Ostali bez glavnog sponzora
Tan2022-1-2_191238325_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Teški dani za Čelsi. Naime, Vlada Velike Britanije uvela je ekonomske sankcije klubu sa "Stamford Bridža", a usledio je i jedan logičan korak. Napustio ih je glavni sponzor. Britanska telekomunikaciona kompanija Three (Tri) prekinula je saradnju sa aktuelnom prvakom Evrope i naložila "plavcima" da skinu njen logo sa  dresova.

- U svetlu Vladinih nedavno najavljenih sanckija, zatražili smo od fudbalskog kluba Čelsi da privremeno suspenduje naše sponzorstvo, uključujući uklanjanje našeg brenda sa dresa i oko stadiona do daljeg.

Shvatamo da će ova odluka uticati na mnoge navijače Čelsija koji strastveno prate svoj tim. Međutim, smatramo da je to s obzirom na okolnosti i sankcije Vlade koje su na snazi – ispravna stvar - navedeno je u saopštenju kompanije.

Čelsi je sa pomenutom kompanijom 2020. godine sklopio trogodišnju saradnju vrednu 40.000.000 funti godišnje, pišu ostrvski mediji.

Ali, oni nisu jedini sponzor koji bi mogao da stopira saradnju sa londonskim klubom. Britanski mediji napominju da će Najk (55.000.000 funti vredan ugovor), Hublot (15.000.000 funti) i Hjundai razmotriti sledeće korake.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike