Ruska zastava usred Londona - Ovo je Romanovo carstvo! Prvi meč Čelsija od kad radi pod sankcijama (FOTO, VIDEO)

13.03.2022

19:16

0

Plavci su igrali protiv njihovog "naslednika" i pokazali da su jači od svega

Ruska zastava usred Londona - Ovo je Romanovo carstvo! Prvi meč Čelsija od kad radi pod sankcijama (FOTO, VIDEO)
Tan2022-3-13_16028708_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Čelsi je u krajnje simboličnom meču pobedio Njukasl 1:0 i tako pokazao da, makar trenutno, neće predati štafetu "nove, prebogate fudbalske sile". Ovo je evropskom prvaku bio prvi meč od kada je Roman Abramovič otišao sa čela kluba zbog dešavanja u Ukrajini.

Njemu je u međuvremenu zaplenjena imovina u Britaniji, a Čelsi je upao u probleme. U isto vreme, Njukasl se polako navikava na život prebogatog kluba od kada su ga kupili vlasnici iz Saudijske Arabije. Zimska pojačanja su "proradila", klub sada deluje bezbedno u borbi za opstanak, a navijači se polako spremaju za leto i potencijalne "bombe".

Nadali su se navijači crno-belih pobedi usled velikih problema Čelsija, ali je sve to ugasio Kai Haverc pravom fudbalskom majstorijom nakon briljantnog dodavanja Žoržinja i tako ih utišao.

Navijači Čelsija su u više navrata pevali Romanu Abramoviču, istakli su transparent "Romanovo carstvo", što je igra reči jer ta sintagma (Roman Empire) na engleskom jeziku u isto vreme znači i "Rimsko Carstvo".

Navijače tima iz Londona dočekao je tužan prizor na stadionu. Zvanična prodavnica kluba je zatvorena, niko ne može da kupi ništa od rekvizita, a sve zbog odluke vlade Britanije.

Abramovič je nominalno i dalje vlasnik sve do prodaje kluba. Dok Čelsi ne dobije novu upravu, neće moći da vodi nikakve ozbiljnije operacije, uključujući i prodaju karata za naredne utakmice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike