Abramoviču zaplenjena imovina! Sankcije pogađaju i Čelsi!

10.03.2022

09:39

0

Vlasnik kluba je jedan od sedmorice ruskih oligarha koji su pogođenji ovim merama

Abramoviču zaplenjena imovina! Sankcije pogađaju i Čelsi!
profimedia-0613270760 - Copyright Profimedia

Još uvek aktuelnom vlasniku londonskog Čelsija, Romanu Abramoviču, zaplenjena je imovina, a zabranjena su mu i putovanja, usled novih sankcija u Velikoj Britaniji, javlja Dejli Mejl.

Pored Abramoviča, identičnim merama podvrgnut je i Oleg Deripaski, njegov nekadašnji partner, a sve to jer je ministarka spoljnih poslova Liz Trus obećala da će gađati ljude sa „krvlju ukrajinskog naroda na rukama“.

Vlada je najavila da će vlasniku Čelsija takođe biti zabranjeno da obavlja transakcije sa pojedincima i preduzećima u Velikoj Britaniji, navode Britanski mediji.

Klub će funkcionisati i pod posebnom licencom, ali neće biti dozvoljeno da prodaje ulaznice, a mečevima će samo moći da prisustvuju vlasnici sezonskih karata.

Takođe, neće biti dozvoljena prodaja rekvizita u klupskim prodavnicama, stopiraju se transferi igrača ili novih ugovora...

- Današnje sankcije još jednom pokazuju da oligarsima i kleptokratama nije mesto u našoj ekonomiji ili društvu. Sa svojim bliskim vezama sa Putinom, oni su saučesnici u njegovoj agresiji.

Krv ukrajinskog naroda je na njihovim rukama. Trebalo bi da spuste glave od stida. Naša podrška Ukrajini se neće pokolebati. Nećemo stati u ovoj misiji da pojačamo pritisak na Putinov režim i ugušimo sredstva njegovoj brutalnoj ratnoj mašini - navela je ministarka Trus.

Roman Abramovič je među sedam oligarha kojima će biti zamrznuta sredstva i zabrana putovanja pod brutalnim novim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva koje su danas objavljene.

Podsetimo, kako su krenuli nemiri između Ukrajine i Rusije, Abramovič je podvrgnut raznim pritiscima i sankcijama, pa je rešio da klub oglasi na prodaju, a poslednji potencijalni kupac koji se pominjao je Nik Kenedei, inače suprug glumice srpskog porekla, Holi Valans.

Međutim, izvesno je da ni prodaje neće biti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike