Šta čeka Čelsi: Abramoviču zabrana, klub ne sme da prodaje igrače i suvenire, ali stiže nova licenca

10.03.2022

11:33

0

Ipak, nekada dalja budućnost kluba nije poznata

Šta čeka Čelsi: Abramoviču zabrana, klub ne sme da prodaje igrače i suvenire, ali stiže nova licenca
AP22062427965973 - Copyright AP photo

Kako su preneli Britanski mediji, aktuelnom vlasniku londonskog ČelsijaRomanu Abramoviču, zaplenjena je imovina, a nove sankcije, pogodile su i klub koji je bio na prodaji.

Najpre je objavljeno da će klub funkcionisati pod posebnom licencom, ali neće biti dozvoljeno da prodaje ulaznice, a mečevima će samo moći da prisustvuju vlasnici sezonskih karata.

Takođe, neće biti dozvoljena prodaja rekvizita u klupskim prodavnicama, stopiraju se transferi igrača ili novih ugovora...

A onda je stigla inforamcija da će vlada Velike Birtanije izdati posebnu licencu klubu, kako bi mogao da funkcioniše uprkos sankcijama koje su uvedene vlasniku.

Iako je zaplenom imovine, obuhvaćen i klub, odlučeno je da klubu sa ‘Stamford Bridža’ bude izdata posebna licenca kako bi mogao da funkcioniše.

Tako će Čelsi moći da isplati plate svim zaposlenima, uključujući igrače i trenersko osoblje. Zatim će mu biti dozvoljeno da plati ‘razumne’ troškove putovanja na utakmice, sve dok oni ne prelaze 20.000 funti, kao i plaćenje mečeva na domaćem terenu do 500.000 funti.

Sekretarka za kulturu Nadin Doris oglasila se saopštenjem na društvenim mrežama, te navela da će vlasti učiniti sve da zaštite klub.

 

 

- Vlada je danas najavila dalje sankcije pojedincima povezanim sa ruskom Vladom. Na ovoj listi je Roman Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba Čelsi.

Naš prioritet je da pozovemo na odgovornost one koji su omogućili Putinov režim. Današnje sankcije očigledno imaju direktan uticaj na Čelsi i njegove navijače. Naporno smo radili da osiguramo da klub ne bude nepotrebno oštećen ovim važnim sankcijama, dok će Abramovič, što je najvažnije, biti lišen koristi od njegovog vlasništva.

Znam da ovo donosi neizvesnost, ali Vlada će raditi sa ligom i klubovima kako bi fudbal nastavio da se igra. Fudbalski klubovi su kulturna dobra i temelj naših zajednica. Posvećeni smo njihovom zaštiti - navela je Doris.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike