Oglasio se Čelsi: Ogorčeni smo na Vladu Velike Britanije, nešto mora da se menja!

10.03.2022

15:10

0

Čelnici kluba iz Londona traže razgovor oko novonastale situacije

Oglasio se Čelsi: Ogorčeni smo na Vladu Velike Britanije, nešto mora da se menja!
profimedia-0297008800 - Copyright Profimedia

Posle odluke Vlade Velike Britanije da uvede sankcije vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču, tim povodom se oglasio i klub iz Londona. 

Tom uredbom "plavci" su lišeni svih usluga, blokiran im je novac, ne sme da dovodi nikakve igrače, i jedino što mogu je da igraju u Premijer ligi.

- Čelsi namerava da nastavi razgovore sa Vladom Velike Britanije koji se tiču delokruga izdate licence. To će uključivati i traženje dozvole za ispravku licencu kako bi klub funkcionisao što je normalnije moguće - navodi se u saopštenju Čelsija.

Uprava kluba iz Londona očekuje da Vlada Velike Britanije ipak promeni odluku kako bi se izašlo u susret Čelsiju.

- Čelsi bi normalno bio predmet jednakih sankcija kao i gospodin Abramovič. Ipak, vlada je izdala generalnu dozvolu koja omogućava Čelsiju da nastavi sa izvesnim aktivnostima. Odigraćemo naše utakmice u muškom i ženskom fudbalu sa Noričem i Vest Hemom, a onda ćemo se uključiti u razgovore sa vladom o delokrugu licence. Takođe ćemo tražiti preporuke Vlade Velike Britanije o uticaju koje će postojeće mere imati na fondaciju Čelsija i njen važan rad u našoj zajednici. Klub će se oglašavati ubuduće kad bude bilo potrebe za tim - piše u saopštenju čelnika Čelsija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike