Stanković ima dug prema Delijama! Ovo je premija za Zvezdu, straha nema i napašćemo kad god budemo mogli!

09.03.2022

19:19

0

Autor: 24sedam

Trener Crvene zvezde uoči duela u Glazgovu

Stanković ima dug prema Delijama! Ovo je premija za Zvezdu, straha nema i napašćemo kad god budemo mogli!
20220216ivZvezdaRadnicki09 - Copyright MN Press

Zvezdina ekspedicija stigla je u Glazgov, gde će u četvrtak (21.00, TV Arena sport Premium 1) istrčati na legendarni „Ajbroks“, na prvi meč osmine finala Lige Evrope protiv Rendžersa.

Došli su crveno-beli u sjajnom raspoloženju na Ostrvo, stoga i ne čudi što je strateg srpskog šampiona Dejan Stanković delovao prilično mirno i samouvereno na konferenciji za novinare u Škotskoj.

Mi smo se uvek bazirali i čitali protivnika i po njemu se adaptirali, da li ofanzivno ili defanzivno. Pokazali smo u gurpi, tako će biti i sutra, kad budemo mogli izaći ćemo visoko, kad budemo pozadi u defanzivnom bloku, bićemo. Nama su u igri svi rezultati jer mi smo napravili ogroman iskorak, ovo je premija za naš klub i naše igrače i za naše navijače. Sigurno straha nema i napadaćemo kad god budemo mogli – kazao je Stanković.

Zvezdin trener nije želeo da izdvaja pojedince iz redova Rendžersa.

Siguran sam da Đovani radi odlično sa ovom ekipom. Uspeva da sakriva formaciju, može da igra i sa tri i sa pet pozadi, sa jednim špicem, dva... Što se tiče imena, ne skautiramo imena, ako je neko brz mi mu ubijemo prostor iza leđa, ako je jači idemo čvrsto. Rednžers je kao tim čvrst, jak, igra direktan fudbal, igra dobru tranziciju kao protiv Dortmunda. Spremili smo utakmicu u celini, nismo skautrali pojedince.

Ono što bi trebalo da bude jedan od „lajt motiva“ ovog dvomeča bez dilemu su i pune tribine „Ajbroksa“, kao i stadiona „Rajko Mitić“ naredne nedelje.

Uvek je lepo igrati pred punim stadionom, pogotovo posle ovoga što se desilo u poslednje dve godine i praznih tribinaS. rećan sam što će biti 55.000 ljudi i što će biti pun stadion, tako će biti u revanšu, gde će biti 60.000 naših navijača. Želimo da donesemo rezultat koji će nam značiti u revanšu, na „Marakani“, koja nam je 12. igrač. Dužni smo da dođemo sa dobrim rezultatom u Beograd, da bi pružili našim navijačima mogućnost da nas podrže - kazao je Stanković i dodao:

Ovo su lepe utakmice, dosta iznenađenja ima. Kada su izvukli našu grupu nisu nam davali neke šanse, a uspeli smo da iznenadimo sve i budemo prvi. Ovo je jedan poklon za naše igrače, navijače. Različite su utakmice u Evropi, za sada smo uvek odgovorili dobro i bez straha, igraćeš onoliko koliko dozvoli protivnik na šta smo spremni, a iskoristićemo sve mane koje protivnik pruži da ga kaznimo.

Izuzetno pohvalno se Stanković izjasnio o kolegi na drugoj klupi Đovaniju Van Bronhorstu.

- Imali smo prilike da se sretnemo, kada je UEFA organizovala humanitarne mečeve i okupljala legende fudbala. Imao je fenomenalnu karijeru, za pozavideti, nastavio je tamo gde je Džerard stao... Vidim da kasne u prvenstvu za Seltikom, ali se vidi da gaji evropski fudbal, da nije škotska škola. Oni uživaju u igri, biće zanimljiv meč. Igramo u različitim sistemima, ali i oni i mi možemo da se adaptiramo na protivnika.

Još jednom je Stanković istakao značaj donošenja dobrog rezultata u Beograd.

- Imati mogućnost da pišeš istoriju u Zvezdi je privilegija, dosta zavisi od nas, moramo je dovesti do 50-50, moramo doneti u Beograd razultat koji će dati nadu za prolaz dalje. Ne pretim, po svim statistikama i svim analizama, daje se prednost Rendžersu i to privhatamo. Isto tako kao što su drugima davali šanse u grupu. Nećemo odustati, daćemo sve, mi smo kao narod ponosan, skupo ćemo kožu prodati ako treba. Veurjem u svaki aspekt ličnosti, verujem u igrače i šta god uradimo, biće dobro - rekao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike