Zvezda počinje nokaut fazu! Stanković veruje u tim i nema dilemu o svojoj budućnosti

08.03.2022

10:58

0

Autor: 24sedam

Strateg crveno-belih je optimista

Zvezda počinje nokaut fazu! Stanković veruje u tim i nema dilemu o svojoj budućnosti
zvezdapartizan76 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde sutra će krenuti ka Škotskoj, a u četvrtak će na "Ajbroksu" u Glazgovu odigrati prvu utakmicu osmine finala Lige Evrope. Kakva su očekivanja u taboru crveno-belih uoči okršaja sa Rendžersom pričao je šef struke, Dejan Stanković.

- Atmosfera na njihovom stadionu je fenomenalna. Imali su tešku utakmicu kod kuće, definitivno bi bili u problemu u borbi za šampionsku titulu da je bilo nerešeno. Bili su fenomenalni protiv Dortmunda. Davao sam intervju jednom škotskom novinaru, koji me je pitao šta mislim ko je favorit u ovom meču.

Pitao sam ga, a ko je vama bio favorit između Dortmunda i Rendžersa? Rekao mi je Dortmund. Ova Liga Evrope je pokazala da je sve moguće. Brzi su, imaju imaju mnogo fizičkih utakmica i dugo su zajedno. Težak zadatak, bićemo spremni da odgovorimo na njega. Ovo je utakmica kakvu Zvezda zaslužuje - rekao je Stanković tokom gostovanja na TV Arena sport.

Opšte prihvaćeno mišljenje je da je prvak Srbije dobro prošao na žrebu, s obzirom da su u kuglicama bile i cedulje sa mnogo zvučnijim imenima.

Mada i sebi je dosta olakšao posao, pošto je obezbeđen direktan plasman u osminu finala, zahvaljujući prvom mestu u grupi.

- Ne mogu ja da ocenjujem ko je u kakvoj formi, ali moglo je da bude mnogo gore. Ne mogu da kažem da je protivnik po meri, ali u pitanju je protivnik protiv kojeg i mi možemo da se pitamo, da dovedemo utakmicu do 50:50. Ako me pitate, ja sam optimista. Ne treba niko da nam oduzme pravo da se nadamo i sanjamo. Cilj je ispunjen.

Mislim da smo napravili veliki iskorak osvajanjem prvog mesta u grupi. Liga šampiona treba da nam bude cilj, ali ovo je bilo po meri Crvene zvezde. Sad kada bih pričao sa Zvezdanom (generalni direktor Terzić, prim.aut) rekao bi mi da je budžet mnogo veći u Ligi šampiona i ja ga razumem. Voleo bih da sledeće godine igramo u Ligu šampiona. Nastavljamo ovim putem dalje, nećemo se predati - dodao je Zvezdin strateg, a na pitanje gde sebe vidi narednog leta, dao kratak odgovor.

- U Crvenoj zvezdi - rekao je Stanković koji je pre izvesnog vremena imao ponude iz Italije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike