Škoti se o Zvezdi raspitivali kod legende Partizana! Pogledajte poslednji derbi i ne zaboravite Liverpul!

07.03.2022

16:13

0

Autor: 24sedam

Gordan Petrić najavio okršaj crveno-belih s Rendžersom

Škoti se o Zvezdi raspitivali kod legende Partizana! Pogledajte poslednji derbi i ne zaboravite Liverpul!
20181024npPetric2 - Copyright MN Press

Prvenstvene obaveze trenutno padaju u drugi plan. U četvrtak uveče fudbaleri Crvene zvezde istrčaće na legendarni glazgovski stadion „Ajbroks“, gde će protiv Rendžersa odigrati prvi meč osmine finala Lige Evrope.

Ostrvljani su već desetak dana pre meča počeli da pripremaju teren za dolazak srpskog šampiona, tako što su naširoko pisali o podršci Zvezdinih navijača Rusiji tokom sukoba u Ukrajini, a sada su za predviđanja uoči dvomeča kontaktirali nekadašnjeg defanzivca Partizana i Rendžersa Gordana Petrića, koji, kako navode Ostrvljani, ima više razloga da u predstojećem duelu podrži „policajce“.

- Bio sam zadovoljan žrebom jer to značilo da će Rendžers doći u moj grad da igra sa Crvenom zvezdom, iako sam bivši igrač i navijač Partizana. Biće veoma interesantna utakmica jer obe ekipe imaju podjednake šanse da prođu u narednu rundu – kazao je Petrić i osvrnuo se na nedeljnu pobedu Zvezde protiv Novog Pazara (5:0).

- Bila je to laka utakmica za njih, ali su prošle nedelje igrali sa Partizanom, koji je ove sezone veoma dobar, i pobedili su 2:0. To je zanimljiva utakmica za Van Bronhorsta da vidi opasnost za Rendžers u četvrtak i u revanšu. Prednost za škotski tim bi mogla da bude bolja fizička sprema, s obzirom da je u Srbiji bila zimska pauza.

Petrić, koji je za tri godine na „Ajbroksu“ osvojio četiri trofeja sa Rendžersom (dve titule, Kup i Liga Kup), istakao je da bi dvomeč mogla da odluči jedna greška.

- Smatram da će toliko biti neizvesno. Zvezda i Rendžers su spoj iskusnih i mladih igrača, mada su Škoti kvalitetniji pojedinačno. Beogradski tim ima samo Kataija i Ivanića, koji su definitivno opasni i inteligentni igrači. Takođe, ima Dragovića, defanzivca koji igra za reprezentaciju Austrije i golmana Milana Borjana, koji se sa Kanadom plasirao na Mudijal – rekao je Petrić i potom se osvrnuo na tim „policajaca“.

- Mnogo sam gledao Rendžers dok ih je vodio Stiven Džerard. Alfredo Morelos je taj koji se ističe. Mogao bi da napravi probleme Zvezdi. Ima snažan karakter, ali mora da zadrži disciplinu. Ako to bude uradio zadavaće im muke.

Smatra nekadašnji generalni direktor Partizana, kasnije i pomoćni trener u stručnom štabu Zorana Mirkovića, da atmosfera na stadionima ne bi trebalo da pravi veliku razliku.

- Na „Ajbroksu“ je uvek dobra atmosfera, ali kada dođu u Srbiju suočiće se sa drugačijom podrškom. Atmosfera u Beogradu nije tipična za Škotsku i to bi moglo da bude neobično za igrače. Gledao sam Rendžers protiv Seltika i nisu igrali dobro, ali je već protiv Borusije bilo mnogo bolje. Možda su u Zvezdi zabrinuti posle dvomeča sa Dortmundom, ali 70 odsto ove ekipe crveno-belih je pobedilo Liverpul kod kuće u Ligi šampiona, tako da Glazgovu neće biti lako i bilo bi dobro da naprave prednost pred revanš. Ipak, danas u fudbalu nije važno dali igrate na svom ili gostujućem terenu, igrači su profesionalci koji su spremni za svaku situaciju, tako da to ne bi trebalo da bude problem.

Na kraju, Petrić je poentirao.

- Rendžers možda ima više iskustva, ali u poslednjih nekoliko godina Crvena zvezda je, kao i Partizan, dobro radila u Evropi pa ćemo imati direktno mesto u Ligi šampiona. Crno-beli u četvrtak igraju protiv Fejnorda, tako da srpski timovi imaju iskustvo igranja u poslednjim fazama takmičenja – kazao je Gordan Petrić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike