Zaslužena kazna za Fiorentinu! Vređali Vlahovića, promašivali šanse, pa doživeli šok u nadoknadi vremena! (VIDEO)

02.03.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

Juventus slavio u Firenci u prvom meču polufinala Kupa

Zaslužena kazna za Fiorentinu! Vređali Vlahovića, promašivali šanse, pa doživeli šok u nadoknadi vremena! (VIDEO)
profimedia-0666024247 - Copyright Profimedia

Navijači Fiorentine na najbolniji način spoznali su istinitost one poštapalice o karmi… Za prvi meč polufinala Kupa Italije protiv Juventusa spremali su se samo da bi izvređali dojučerašnjeg mezimca Dušana Vlahovića, kojem su priredili paklen doček, ali su na kraju stadion napustili u sumornoj tišini, poraženi golom u nadoknadi vremena... Fiorentina – Juventus 0:1.

Danima uoči prvog poluvremena dvomeča "viole" i "stare dame" u masovnijem takmičenju podgrevala se atmosfera oko povratka reprezentativca Srbije u Firencu. Na stadionu koji mu je do pre nešto više od mesec dana bio drugi dom, Vlahović je dočekan kao najveći izdajnik, ali je konstantne uvrede tokom 90 i kusur minuta junački izdržao i na kraju, uz dozu sreće, sa saigračima proslavio trijumf koji je Juve doveo nadomak borbe za trofej, pošto u Italiji još ove sezone važi pravi gola u gostima.

Potrudili su se tifozi Fiorentine da srpskom vunderkindu na sve načine pokažu koliko ih je zabolela januarska "izdaja". Dočekan je Vlahović horskim zvižducima iz preko 10.000 pištaljki koje su deljene uoči početka meča, kada je kročio na travu sačekao ga je citat iz Danteovog "Pakla" uz prigodnu koreografiju, uz već "standardne" rasističke uvrede skandiranjem da je "ciganin".

Reprezentativac "orlova", međutim, ispao je pravi laf. Na sve uvrede odgovorio je šeretskim osmehom, nijednim gestom ne pokazujući da ga sve što ga je okruživalo dotiče na bilo koji način. A, sigurno da nije bilo tako...

Od fudbala nije viđeno bog zna šta... Borba je na svakom delu terena bila velika, Fiorentina je, pogotovo u prvom delu igre, bila bolji i konkretniji rival, ali je svoje šanse propuštala... Ikone je zadavao velike probleme poslednjoj liniji "stare dame", u nastavku meča pogodio je i stativu, da bi se gosti tek sredinom drugog poluvremena oslobodili pritiska i zapretili preko Vlahovića (odbrana golmana) i Kvardada (šutirao u spoljni deo mreže).

Juventus se, s druge strane, grčevito trudio da sačuva svoju mrežu. Znatno oslabljeni, bez devet fudbalera, izabranici Maksa Alegrija imali su pred sobom jasan cilj, da se u Torino vrate bez primljenog gola, zbog čega je najviše trpeo mladi srpski centarfor, koji je većim delom utakmice bio potpuno odsečen i bez lopti koje bi mogao da pretvori u gol šansu.

I kada su svi očekivali da se meč završi bez golova, usledio je šok u Firenci. Igrao se prvi, od dva, minut nadoknade vremena, Kvardado je sa desne strane uputio oštar centaršut, a defanzivci "viole" su se spetljali, posle čega se lopta od nesrećnog Venutija odbila u Fiorentininu mrežu za veliko slavlje gostiju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike