Zvezda na „krovu“ igra novo finale! Moramo da pobeđujemo, derbi nam je dao snagu da istrajemo!

02.03.2022

16:13

0

Autor: 24sedam

Dejan Stanković najavio utakmicu protiv Voždovca

Zvezda na „krovu“ igra novo finale!  Moramo da pobeđujemo, derbi nam je dao snagu da istrajemo!
20220216ivZvezdaRadnicki09 - Copyright MN Press

Pobeda u 166. derbiju je arhivirana, pred fudbalerima Crvene zvezde već su nove obaveze u nacionalnom šampionatu. U četvrtak (15 časova, TV Arena sport) izabranici Dejana Stankovića gostuju na krovu TC Stadion, gde će protiv Voždovca pokušati da ostvare pobedu kojom će nastaviti trku za Partizanom.

Ovo je novo finale za nas i nije potrebna dodatna motivacija. Radili smo na tome tokom poslednjih nekoliko meseci, pogotovo u pripremnom delu, sa mnogo priče i dobrih treninga. Podigli smo nivo mentalne i fizičke snage i niko više od nas ne može da želi pobedu. Svaka sledeća utakmica je identična kao derbi, ne menja nam se pristup. Tri boda su naš cilj koji želimo da ostvarimo – rekao je u najavi meča Stanković. 

Strateg srpskog šampiona pohvalno je govorio o narednom protivniku.

Izašli su hrabro protiv nas, kada smo igrali prošli put. To je nešto što podržavam i poštujem. Tada smo imali problema, usled devet utakmica u 28 dana, ali sada je malo drugačija energija i raspored. Dolazimo iz derbija koji nam je dao snagu da istrajemo. Oni žele da se nadigravaju, nemaju pritisak, sve i ako pogreše i izgube niko im neće ništa reći - kazao je nekadašnji reprezentativac, uz osvrt na veštačku podlogu koja njegovu ekipu čeka na "krovu".

- Što se nas tiče, moramo da budemo fokusirani i da ispoštujemo dogovor. Veštačka trava može da bude problem, lopta koči, odskakuje, ima čudnu brzinu, ali imamo mi mnogo iskusnih igrača. Uostalom, igrali smo već na njihovom stadionu i nismo imali veće probleme. Adaptacija kroz zagrevanje i početak utakmica treba da bude brža što se tiče naših igrača i ne sumnjam da će biti.

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona, kada je Zvezda već oko Nove godine imala overenu titulu i mogućnost da razigrava mlade snage, ovoga puta situacije je drugačija. 

Mi moramo da pobeđujemo utakmice, a kad god bude bilo prostora da igraju mladi igrači - dobiće priliku. Ipak, ključ nam je u rezultatu, a to da li će mlad igrač treningom, igrama i ponašanjem da izbaci nekog iz tima, sve zavisi od njega. Nikoga nisam precrtao, niti rekao da ne računam na njega, ali u ovom trenutku idemo na rezultat.

Iskoristio je mladi strateg kluba iz Ljutice Bogdana priliku da prokomentariše žreb četvrtfinala Kupa Srbije, u kojem njegovu ekipu čeka duel sa TSC-om.

Nismo imali sreće na žrebu, ali nama je cilj da osvojimo Kup, i to da li ćemo se sresti s nekim pre ili kasnije - nije problem. Poštujem našeg narednog rivala, imaju dobar igrački kadar, igraju dopadljiv fudbal, a prednost za nas je što se igra na našem stadionu. 

Pre tog duela, crveno-bele najpre očekuje prvenstveni okršaj sa Novim Pazarom narednog vikenda (nedelja, 16.15). Ulaza na stadion „Rajko Mitić“ biće besplatan u sklopu proslave 77. rođendana kluba.

Videli ste na derbiju kakvu su razliku napravili naši navijači. Ako negde postoji 12. igrač, onda je to ovde i onda su to Zvezdini navijači i Marakana. Daju vetar u leđa i kad je dobro, a pogotovo kad je loše. Pobedom sutra želimo da napravimo uvertiru za rođendan, a ubeđen sam da će protiv Novog Pazara biti puna Marakana. Pravi momenat da se skupimo i zajedno proslavimo rođendan - zaključio je Stanković. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike