Radila veza Katai - Ivanić: Zvezda smanjila prednost Partizana na tri boda!

01.12.2021

19:23

0

Odigrana zaostala utakmica nacionalnog šampionata

Radila veza Katai - Ivanić: Zvezda smanjila prednost Partizana na tri boda!
0MET4906 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su upisali novu pobedu u Superligi Srbije. U zaostaloj utakmici 10. kola Superlige Srbije branilac titule je pobedio Voždovac, a jedini gol dao je Mirko Ivanić. Ispostavilo se da je taj pogodak, u 11. minutu rešio meč. 

Ekipa Dejana Stankovića je ovim trijumfom smanjio prednost lidera na tabeli Partizana, na tri boda. Sada sve ekipe imaju po 18 utakmica, a kao što je rečeno Zvezda je druga, a Voždovac deveti. U narednom kolu, tim iz Ljutice Bogdana će gostovati Napretku, a "zmajevi" biti domaćin Vojvodini.

Uprkos kadrovskim problemima (bez Dragovića, Sanoga, Kange i Dionija), domaćin je uspeo da osvoji tri boda. Tokom većeg dela meča na stadionu "Rajko Mitić" su imali inicijativu, veliki broj pokušaja ka golu gostiju, ali su dali samo jedan pogodak. Na primer odnos šuteva je bio 14:5, a u kornerima 12:0. Imao je doduše i Voždovac neke prilike, ali sve u svemu domaćin je bio mnogo opasniji i konkretniji.

Kako je bilo iz minuta u minut pročitajte u nastavku teksta

Fudbaleri Crvene zvezde i Voždovca igraju zaostalu utakmicu 10. kola Superlige Srbije.

U ovaj duel, gosti dolaze posle poraza od Partizana, i kao sedmoplasirani tim na tabeli. Kada je reč o Zvezdi, ako bi pobedila, prednost vodećeg Partizana bi smanjila na tri boda,

Dešavanja sa stadiona "Rajko Mitić" možete uživo da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice

85. minut - Vukanović je sa leve strane tražio saigrače, ali lopta nije došla do njih na petercu.

81. minut - Kakav promašaj Falka sa 11 metara. Odlično ga je proigrao Ivanić, ali je bio veoma neprecizan. Odmah zatim, izašao je Lasickas, a ušao Mijailović. Takođe ušao je Stoisavljević umesto Vujnovića.

80. minut - Pantović je oborio Pavkova, na 25 metara od gola. Nije uspela akcija domaćina.

77. minut - Izašli su Katai i Gobeljić, a ušli Vukanović i Gajić.

74. minut - Milović je zaustavio Falka na ivici šesnaesterca. Slobodan udarac za Zvezdu sa desne strane. Izveo ga je Italijan, lopta je na kraju došla do Erakovića koji je glavom poslao pored gola.

71. minut - Pavkov je sa desne strane ušao u kazneni Voždovca, poslao loptu ka Kataiju na suprotnu stranu. Šutirao je iskosa, ali pored dalje stative.

65. minut - Izašao je Petrović, a ušao Krstičić.

63. minut - Bilo je potezanja i padanja u kaznenom Zvezde. Na zemlji su ostali Mašović i Gobeljić. Sudija Marković je pokazao da se igra nastavi.

60. minut - Trener gostiju Linta napravio je trostruku izmenu. Izašli su Keita, Milojević i Ajdinović, a ušli su Mašović, Stanisalvljević i Milosavljević.

59. minut - Domaćin je izveo prvi korner u drugih 45 minuta. Ali posle pokušaja Pavkova, samo gol aut.

57- minut - Katai je bio u izglednoj prilici. Zalomio je jednog od čuvara, šutirao ka golu sa desetak metara, ali je bio neprecizan zamalo.

56. minut - Izašao je Lazetić, a ušao Pavkov.

Zvaničan podatak. Utakmicu je uživo pratilo 7.016 navijača.

48. minut - Lazetić je prošao po levoj strani, izbacio ga iz igre, ali iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže.

46. minut - Ušao je Falko, a izašao Ben

Počelo je drugo poluvreme. Bilo je izmena.

Kraj poluvremena

45. minut - Katai je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali veoma neprecizno, preko gola.

39. minut - Slavoljubu Srniću se ukazivala pomoć posle duela sa Keitom.

32. minut - Rodić je poslao loptu, ali na metar ispred gola Lazetić je zakasnio.

30. minut - Vujnović je pokušao, ali je Borjan nekako umirio loptu

29. minut - Ovo je bio sedmi udarac sa ugla za domaćina.

24. minut - Lazetić je prošao po levoj strani, ubacio loptu ispred gola, ali se posle gužve domaćin ipak odbranio. Pritisak Zvezde se nastavio u tim trenucima.

18. minut - Ivanić se namestio na 16 metara, posle asistencije Gobeljića. Lopta je odskočila ispred Prekovića koji je ipak poslao u korner. Ali je u nastavku otklonjena opasnost ispred gola gostiju sa Dušanovca.

11. minut - GOL! Ivanić je bio strelac. Korner je sa leve strane izveo Katai, a Ivanić pogodio glavom. Sa prve stative je loptu poslao u suprotan ugao. Ovo je njegov osmi ovosezonski gol u nacionalnom šampionatu.

10. minut - Lasickas je pokušao iz velike daljine, ali je Borjan lako uhvatio.

7. minut - Prvi korner za Zvezdu na ovom meču. Izveo ga je Ben, kratko do Kataija, ali nije bilo opasnosti za gol gostiju

Počela je utakmica

Kao što se vidi, crveno-beli su krenuli u pomalo izmenjenom sastavu. Na klupi su: Gordić, Gajić, Degenek, Krstičić, Stanić, Falko, Vukanović i Pavkov. Kao što se vidi u protokolu nema Aleksandra Dragovića, povređenog Sekua Sanoga i opravdano odsutnog Gelora Kange. Nema ni Luisa Dionija, koji je izgleda na izlaznim vratima.

Milan Pavkov je na klupi, a šansu od početka je dobio mladi Marko Lazetić.

 

Crvena zvezda - Voždovac 1:0 (1:0)

Strelci: Ivanić 11

Stadion: "Rajko Mitić"

Gledalaca: 7.016

Sudija: Momčilo Marković

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić (od 77. Gajić), Pankov, Eraković, Rodić, Srnić, Petrović (od 65. Krstičić), Ben (od 46. Falko), Ivanić, Katai (od 77. Vukanović), Lazetić (od 56. Pavkov).

VOŽDOVAC: Preković, Lasickas (od 81. Mijailović), Ivezić, Milović, Hajdin, Purtić, Ajdinović (od 60. Milosavljević), Milojević (od 60. Stanisavljević), A. Keita (od 60. Mašović), Pantović, Vujnović (od 81. Stoisavljević).

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike