Povukao se Roman Abramovič iz Čelsija! Ko je ovo mogao da očekuje?!

26.02.2022

19:15

0

Autor: 24sedam

Velika stvar se dogodila u svetu fudbala!

Povukao se Roman Abramovič iz Čelsija! Ko je ovo mogao da očekuje?!
profimedia-0613270760 - Copyright Profimedia

Roman Abramovič je saopštio da se povukao sa svoje uloge aktivnog vlasnika Čelsija, prenevši kontrolu nad klubom na poverenike Fondacije Čelsi.

Ko je ovo mogao da očekuje? Ali, očigledno je bilo vreme za promene na Stamford Bridžu. I Abramovič je rešio da se povuče.

Videćemo i da li je ovo odluka koja se u narednim mesecima i godinama neće promeniti.

Ruski milijarder je bio pod sve većim pritiskom zbog navodnih veza sa predsednikom njegove domovine Vladimirom Putinom, nakon svega što se dešava u Ukrajini. Iako nije zvanično podneo ostavku niti najavio nameru da proda klub, Abramovič je potvrdio da više neće kontrolisati stvari na Stamford Bridžu.

- Tokom mog skoro 20-godišnjeg vlasništva nad Čelsijem, uvek sam gledao na svoju ulogu čuvara kluba, čiji je posao da obezbedi da budemo uspešni koliko možemo danas, kao i da gradimo za budućnost, dok takođe igra pozitivnu ulogu u našim zajednicama - napisao je on u izjavi.

 

 

A, onda je i dodao:

- Uvek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba u srcu. Ostajem posvećen ovim vrednostima. Zato danas poverenicima Čelsijeve dobrotvorne fondacije dajem upravljanje i brigu o Čelsiju. Verujem da su trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača - rekao je Abramovič.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike