Otimaju Čelsi Abramoviču i plene svu imovinu u Britaniji? Političari udarili na Rusa, američki investitori spremni za kupovinu

25.02.2022

20:05

1

"On više nije pogodan da bude vlasnik kluba u Engleskoj"

Otimaju Čelsi Abramoviču i plene svu imovinu u Britaniji? Političari udarili na Rusa, američki investitori spremni za kupovinu
profimedia-0613270760 - Copyright Profimedia

Posle izbijanja ukrajinske krize, britanske vlasti bi mogle da otmu Čelsi ruskom milijarderu Romanu Abramoviču.

Tako nešto se čulo u britanskom parlamentu, a razvoj situacije pomno prate i strani investitori, pogotovo oni američki, koji bi rado "stavili šapu" na evropskog prvaka.

Englezi pišu da je Abramovič blizak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Britanski premijer Boris Džonson objavio je da je ta zemlja uvela "najveće i najstrože sankcije" protiv Rusije, ali Abramoviča do sada nije zakačila takva kazna.

Mediji sada pišu da investitori prate razvoj situacije, odnosno, da li će Abramoviču biti zabranjeno da bude vlasnik kluba u Engleskoj. Vrednost Čelsija procenjena je na 1,8 milijardi evra.

Abramovič se obogatio na trgovini naftom posle raspada Sovjetskog Saveza, a Čelsi je kupio 2003. godine. Blumberg procenjuje njegovo bogatstvo na nešto više od 11,5 milijardi evra.

Laburistički poslanik Kris Brajant rekao je ranije da Abramovič više nije pogodan da bude vlasnik fudbalskog kluba u Engleskoj i pozvao je vladu da zapleni njegovu imovinu u Britaniji, navodeći njegovu korupciju.

Engleski mediji tvrde da je Abramoviču već zabranjen ulazak u zemlju, da mesecima nije bio u Čelsiju, ali i da više nikada neće ući u svoju koću od 125 miliona funti.

Čelsi je pod Abramovičem osvojio pet titula prvaka države (pre toga samo jednu), dve Lige šampiona (prvi put), pet FA Kupa (tri ranije), tri Liga kupa (pre toga dva), kao i Svetsko prvenstvo klubova i Superkup UEFA.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike