Želeli smo Vlahovića, ali nije bilo izvodljivo: Velikan bio u redu za Dušanov potpis, ali večeras je u napadu na njihovog rivala iz lige

22.02.2022

18:01

0

Juventus ima težak posao u meču Lige šampiona

Želeli smo Vlahovića, ali nije bilo izvodljivo: Velikan bio u redu za Dušanov potpis, ali večeras je u napadu na njihovog rivala iz lige
vlahovic1 - Copyright Tanjug/AP

Dušan Vlahović je zimus pojačao Juventus, i tako rešio sagu oko transfera o kome se danima govorilo na Apeninima.

U međuvremenu, je i dva puta bio strelac za svoju novu ekipu, te pokazao da se sjajno uklopio u tim Maksimilijana Alegrija.

Ali, sada je u medijima dospela informacija da je još pre dve godine, Dušan bio velika želja ni manje ni više, Barselone.

Naime, za vreme mandata bivšeg predsednika Đozepa Marije Bartomeua, u Barsi je radio i Ramon Planes na funkciji tehničkog sekretara

Njegova uloga u timu nije bila ključna, ali se pamte nejgovi dobri potezi i pregovori u pojedinim transferima.

U razgovoru za italijanske medije, govorio je o boravku u klubu i transferima koji su tada bili realizovani, ali i propali. Tema je takođe bio i Dušan Vlahović, kao i Manuel Lokateli.

- Razmišljali smo o obojici. Dušan Vlahović je veoma jak igrač. Hteli smo da ga pozajmimo pre dve godine. Pokušavali smo ali nije bilo izvodljivo. Manuel Lokateli je igrač Barseloninog stila. Eksplodirao je u Sasuolu. Bili smo blizu i njegovog dovođenja ali je Juventus jak klub koji ima posebne afinitete prema domaćim igračima i na kraju je odlučio da ode kod njih - kazao je Planes.

Takođe, priznao je i da su razmišljali o dovođenju tadašnjeg Sasuolovog, a današnjeg Šahtjorovog trenera, Roberta De Zerbija.

 

Barselona je u procesu rekonstrukcije sa mladim igračima. Ceo svet je znao da će ovaj momenat da dođe i da će biti težak. Istina, nisam očekivao da će Leo Mesi otići ovako brzo. Mislio sam da će da ostane u klubu bar još dve godine. Otišao je prošlog leta i za Barselonu je ovo sada bolan period. Ipak, sve je lakše sa ovom novom generacijom igrača i ljudi u klubu. La Masija je fabrika iz koje su kroz istoriju izlazili mnogi vrhunski igrači. Sada se vidi da Barselona ima veličanstvenu novu generaciju mladih igrača.

Roberto de Zerbi je trener sa filozofijom poput Barselonine. Pep Gvardiola nam je takođe veoma pohvalno govorio o njegovom stilu fudbala. Istina je da morate da imate takav stil ako želite da trenirate Barselonu. On je mlad trener kojeg smo pažljivo pratili. Istina je i da smo ga kontaktirali i mislim da će on u budućnosti moći da trenira Barsu.

Na kraju, upozorio je Juventus pred večerašnji duel u Ligi šampiona sa ekipom Viljareala.

- Viljareal je klub koji vodi najbolju sportsku politiku poslednjih godina. Čak su osvojili i Ligu Evrope. Imaju veoma moćnog vlasnika koji sve dobro kontroliše. Biće to težak rival za Juventus - zaključio je Planes.


Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike