Vlahovićev saigrač ostavio fudbal, pa igrao petu italijansku ligu, radio kao maser i zidar da bi prehranio porodicu

21.02.2022

14:04

0

Autor: 24sedam

Federiko Gati imao veoma čudan put do dresa Juventusa

Vlahovićev saigrač ostavio fudbal, pa igrao petu italijansku ligu, radio kao maser i zidar da bi prehranio porodicu
federiko gati - Copyright Profimedia

U danu kada su Juventus pojačali Dušan Vlahović i Denis Zakarija, stidljivo se provukla vest da će u redove "stare dame" za 7.500.000 evra doći Federiko Gati iz Frozinonea iz Serije B.

Gati je samo potpisao ugovor, ali je uz dogovor sa njegovim klubom ostavljen da igra drugu ligu do kraja sezone. Procenjeno je da pored iskusnih Bonućija i Kjelinija, kao i mladog De Lihta, za 23-godišnjeg momka iz Rivolija neće biti dovoljno minuta u timu Masimilijana Alegrija i pogrešili su. U prošlom kolu protiv Torina štoperi su igrali bekovi, jer najboljih defanzivaca nije bilo na raspolaganju zbog povreda.

Nije, međutim, prvi put da kod Gatija razni stručnjaci greše u proceni. Ovaj momak u svojoj karijeri već je jednom morao da diže ruke od fudbala, jer se uz neizainteresovanost trenera u omladinskoj školi Torina pojavio i problem oca koji je ostao bez posla.

Profimedia
Federiko Gati

Zbog toga se mladi Federiko posvetio masiranju i zidarskim poslovima, sve u cilju da se porodica prehrani, dok je fudbal morao da trpi. Otišao je u klub iz petog ranga takmičenja, gde je mogao da zadovolji svoju ljubav prema fudbalu i da se bez posledica vrati radu na građevinama za majstorsku dnevnicu.

- Moj otac je ostao bez posla, a ja sam morao da pomognem porodici i uzvratim za sve što su uložili u mene. Radio sam kao zidar, nameštao sam prozore ili popravljao krovove. Počinjao bih sa radom u zoru i bilo mi je teško. Radio sam i igrao da to nadoknadim - rekao je Gati za Gazetu.

Mladi fudbaler kaže da mu otac nikad nije dozvoljavao da padne duhom i odustane od svog sna da jednog dana postane profesionalni fudbaler:

- Uz volju koju sam kao energiju dobijao od oca i bes koji sam nosio u sebi, žudio sam za osvetom, jer sam naišao na zatvorena vrata u omladinskim školama Torina i Alesandrije, nisu mi dali prostor, a ja sam želeo da se nametnem.

Iz Aleksandrije, uz rad na građevini, Gati je otišao da igra za petoligaša Ećelencu, koja je bila na ivici bankrota i zbog toga je dovodila mlade fudbalere.

- Novca nije bilo i svi igrači su otišli. Odlučio sam da ostanem!

Budući da je fizički odlično izgledao, sa visinom od 190 centimetara, trener je odlučio da od veziste stvori centralnog defanzivca. Tako kreće njegov fudbalski uspon. Iz Verbanije 2020. godine prelazi u Pro Patriju u Seriju C, da bi prošlog jula pojačao Frozinone iz Serije B.

 

 

Ubrzo su počele spekulacije koje su Gatija selile u Seriju A. Priče o obeštećenju vrtoglavo su rasle, a njen junak igrao potpisao je ugovor za godišnju platu od 100.000 evru. Italijani ističu da je sportski direktor Frozinonea Gvido Anđeloci jedan od najzaslužnijih što je nekadašnji maser i zidar ove zime doneo milione njegovom klubu.

- To je Kjelini sa nogama Bonućija - napravio je sintezu Anđeloci.

Ovu Anđelocijevu procenu imali su u vidu Napoli, Inter, Lacio, pa i Torino kada su ga zimus videli kao moguće pojačanje. Najprivlačniji je, međutim, bio Juventus. Iz najdubljeg rupe amaterskog italijanskog fudbala izašao je momak vredan 7.500.000 koji će biti saigrač Dušanu Vlahoviću do 2026. godine. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike