Svet sa nestrpljenjem čeka Srbina: Može li Nole biti onaj stari - Đoković posle 81 dana ponovo na terenu!

21.02.2022

12:25

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta u prvom kolu Dubaija igra protiv Italijana Lorenca Muzetija

Svet sa nestrpljenjem čeka Srbina: Može li Nole biti onaj stari - Đoković posle 81 dana ponovo na terenu!
novak đoković (2) - Copyright AP Photo/Mark Baker

Došao je i taj trenutak. Novak Đoković će posle 81 dana ponovo na teren i to će mu biti prvi meč u 2022. godini. 

Nole startuje danas (17.30) protiv Italijana Lorenca Muzetija na turniru u Dubaiju, i svi sa nestrpljnjem očekuju da vide u kakvoj formi je prvi reket sveta.

Pauza od dva i po meseca nije mala, pogotovo kad je u pitanju tenis, a kad se na sve to doda kroz šta je prolazio srpski teniser u prethodnom periodu, biće zanimljivo ponovo videti Noleta na terenu.

Postavlja se pitanje da li je Đoković spreman za ovako jedan jak turnir, jer nema sumnje da je prethodni period ostavio dubok trag na njemu, kako psihički tako i fizički, jer ono što mu se dešavalo u Australiji i cela priča oko vakcinacije su nešto čime se Nole do sada nikad nije suočio u karijeri.

Iako je došao u Dubai sa mnogo optimizma i vedrine, jer napokon se bavi stvarima koje voli najviše na svetu, igra tenis, nema dileme da će pauza od dva i po meseca uticati na njegovu igru. 

Profimedia
 

Pre svega to se odnosi na prvi meč protv Italijana, jer tenis je specifičan sport, i svaka duža pauza se odrazi na formu.

Nole od kako je došao u Dubai, trudi se da bude raspoložen, i njegovi snimci sa treninga ukazuju da jedve čak da počne tunrir, ali on sigurno najbolje zna kako se oseća posle svega što mu se dešavalo prethodnih dva i po meseca.

Što se tiče današnjeg protivnika sa Lorencom, njih dvojica su se sastajali samo jedanput i to na prošlogodišnjem Rolan Garosu kada je Italijan pri rezultatu 2:2 predao meč, iako je Nole imao minus od dva seta.

Inače, Đokovića i Muzetija spajaju još neke stvari koje nisu vezane za tenis. Srbin je u nekoliko navrata pomogao Italijanu.

Prošle godine na US Openu o Novakovom gestu naširoko se pričalo. Zbog obilnih padavina proglašeno je vanredno stanje, pa mnogi teniseri nisu imai gde da treniraju. 

Jedan od onih koji su se našli u problemu bio je i Muzeti kojem je Đoković ponudio da vežba na imanju svog imućnijeg prijatelja koji živi u Nju Džerziju.

 

 

Takođe, posle prošlogodišnjeg Rolan Garosa Muzeti je mučio muku sa školskim obavezama i kovid protokolima.

On dolazi iz Karare, a čelnici srednje škole, koju je pohađao, nisu imali nameru da mu popuste zbog karijere, pa je učešće na Vimbldonu bilo pod znakom pitanja. 

A onda je prema pisanju italijanskog sajta "Ubitenis", a preneli su i svetski mediji, tu opet uskočio Novak Đoković.

Srbin je tada mladom teniseru ponudio svoj privatni avion, kako bi sa svojim trenerom otputovao u Italiju, a potom se vratio na Vimbldon. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike