Kad je teško, tu su dva Milana, Borjan i Pavkov! Zvezda slavila uz mnogo muke pred duel odluke sa Partizanom! (FOTO/VIDEO)

20.02.2022

13:57

0

Beogradske crveno-bele narednog vikenda očekuje 166. "Večiti derbi"

Kad je teško, tu su dva Milana, Borjan i Pavkov! Zvezda slavila uz mnogo muke pred duel odluke sa Partizanom! (FOTO/VIDEO)
0MAR66 - Copyright MN Press

Milan Pavkov je doneo pobedu Crvenoj zvezdi u utakmici 23. kola Superlige Srbije, rezultat protiv Proletera je bio 2:1. Na taj način zadržan je priključak u odnosu na vodeći tim nacionalnog šampionata, Partizan sa kojim će igrati za sedam dana u 166. "Večitom derbiju". Taj duel će skoro sigurno odrediti šampionsku trku.

Krenuli su gosti ofanzivno, imali dominaciju na stadionu "Karađorđe", ali je onda dosuđen penal u korist domaćina. Posle duela Kristijano Pičini je bio krivac, ali je Milan Borjan zaustavio šut Nikole Ninkovića. Zatim je Zvezda ponovo nametnula ritam, a sve se isplatilo u 34. minutu, posle akcije Gelora Kange i El Fardu Bena.

U nastavku meča, Proleter je bio opasnija, a to je bio posebno Stefan Tomović. Uspeo je 20-godišnjak iz ekipe Dušana Bajića da materijalizuje dodavanje petom Ninkovića, pa je poslao loptu kroz noge Aleksandru Dragoviću iza leđa Milana Borjana. Igrao se 61. minut.

Samo sedam minuta kasnije, Dejan Stanković je napravio trostruku izmenu, a šansu je dobio Milan Pavkov koji je u 87. minutu bio najviši u skoku, pa je realizovao centaršut imenjaka Rodića. Visoki napadač je ponovo potvrdio da može da bude džoker u odlučujućim trenucima jer bi današnji kiks stvorio veliki problem uoči duela sa Partizanom. Kada je reč o Ohiju, danas nije bio onaj napadač koji je preko potreban Zvezdi za odbranu titule.

Stankovića može i da raduje novi odbranjeni penal Borjana, koji je u sredu Radničkom iz Niša odbranio čak četiri.

Takođe treba reći da je Proleter odlično parirao gostima, a možda bi situacija bila još nepovoljnija po Zvezdu da je zaigrao Andrija Kaluđerović. Ipak, iskusni napadač se povredio na zagrevanju. A tokom meča, Bajić je morao da napravi još dve prinudne izmene, zbog povreda.

Kako je bilo iz minuta u minut, mogli ste da pratite u našem blogu.

BLOG UŽIVO

Kraj!

90+1 minut - Isključenje u timu Proletera. Andrejević zbog starta nad Kangom dobija drugi žuti karton.

90. minut - Dve izmene u ekipi Zvezde. U igri su Pankov i Srnić, a van terena izlaze Katai i Ohi.

Gužva na terenu posle rasprave Kange i Tomovića, ali se sve ubrzo smirilo.

86. minut - GOL! Opet je Zvezda u prednosti (2:1). Posle centaršuta Rodića, glavom je pogodio napadač Zvezde.

85. minut - Ni Falko nije iskoristio izglednu priliku, sa nekoliko metara. Odbranio je Petrić nogom. Asistent je bio Kanga.

83. minut - Zatim je Petrić odbranio pokušaj Pavkova iz velike daljine, a kasnije je i pokušaj Kange osujećen.

82. minut - Kanga je oboren na ivici kaznenog, ali sudija Živković je pokazao da se nastavi igra. Usledili su protesti sa klupe Zvezde, ali nije bilo promene odluke. Onda je usledila kontra Proletera, a Tomović je ipak bio u ofsajdu.

80. minut - Posle centaršuta Falka, lopta je otišla u korner. Na kraju su igrači Proletera izveli aut. U nastavku akcije, Kanga je pokušao, ali je Petrić odbranio. Zatim je glavom Ohi sa nekoliko metara, posle kornera Kange bio neprecizan. Lopta je otišla pored gola.

77. minut - Izašao je Dunđerski, a ušao Kojić. Ušao je i Serdar, umesto Ninkovića.

74. minut - Pavkov je šutirao, ali je Petrić ipak odbranio. Loptu je na kraju odbio na kratko, ali ipak uhvatio ispred Ohija, koji je zamalo zakasnio.

69. minut - Centrirao je Rodić, glavom pokušao Gajić, ali se Petrić majstorski bacio i prebacio loptu preko prečke.

68. minut - Izmene u Zvezdi. Ušli su Gajić, Pavkov i Falko. Izašli su Pičini, Ben i Ivanić.

61. minut - GOL! Izjednačio je domaćin na 1:1, a strelac je bio Tomović. Iskoristio je loše postavljanje odbrane gostiju. Pre toga je Ninković petom ostavio loptu saigraču. Ovaj se namestio i poslao je u dalji ugao kroz noge Dragoviću. Na kraju je lopta otišla u mrežu Borjana.

57. minut - Tomović je iznudio slobodan udarac sa 20-ak metara. Pokušao je Ninković ponovo, ali je lopta otišla preko gola. Borjanu nije pretila neka veća opasnost.

55. minut - Pokušao je i Ninković, ali je bio neprecizan.

51. minut - Ivanić je šutirao, ali je Petrić odbranio. Bajić je morao da napravi prinudu izmenu. Tanasin je ušao umesto povređenog Miloševića. Izašao je i Mladenović koji je zamenio Kaluđerovića koji se povredio na zagrevanju. Ušao je Stojanović.

50. minut - Kanga je šutirao sa ivice kaznenog, ali mu je udarac izblokiran.

46. minut - Nije prošao Benov pas, onda je usledila i kontra domaćina, ali je Tomović osujećen u završnici.

Uskoro će početi i drugo poluvreme

Kraj prvog poluvremena

45.+1 minut - Ohi je ušao u kazneni prostor, ali je bio u ofsajdu.

39. minut - Tomović posle odbitka, neprecizan pored stative Borjanovog gola.

34. minut - GOL! Strelac je Ben i na taj način se ofanziva isplatila. Pre toga, Ohi je odigrao do Kange, a Gabonac je ubacio u peterac. Ben je u padu ubacio loptu u mrežu. Golman Petrić bio je nemoćan.

Trajala je kratko VAR provera, a gol je ubrzo i zvanično priznat.

30. minut - Pičini je proigrao Bena, koji je sa nekoliko metara bio neprecizan. Nije mnogo promašio, ali nije bilo ni gola.

25. minut - Ohi je propustio izglednu priliku. Sa nekoliko metara je glavom promašio.

20. minut - Novi problem za Proleter. Povredio se iskusni defanzivac Marko Jovanović. Bajić je morao da napravi drugu prinudnu izmenu, pošto se na zagrevanju već povredio Kaluđerović.

15. minut - Odbranio je Borjan. Nekadašnji igrač Partizana je šutirao po sredini, a kapiten Zvezde je nogama zaustavio loptu. Podsetimo, Borjan je odbranio nekoliko penala u Kupu Srbije, u sredu.

12. minut - Penal je skrivio Pičini. Sudija Živković je lakat Italijana u duelu sa Tomovićem ocenio da je za najstrožu kaznu. Ninković je preuzeo odgovornost.

11. minut - Ohi se nije najbolje snašao u završnici napada. Gosti visokim presingom prave velike probleme domaćinu. Ivanić je odigrao na peterac do Kange, ali je on bio ometen pa je šutirao preko gola.

8. minut - Katai je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

7. minut - Posle gužve u kaznenom, korner za goste iz Beograda.

4. minut - Ben je pokušao da lobuje Petrića, ali je lopta otišla preko gola visoko. Već u narednoj akciji reprezentativac Komora nije iskoristio zicer, ali je na kraju konstatovano da je bio u ofsajdu. Gosti su dominirali u uvodnim minutima.

3. minut - Pored lopte Ben i Katai. Centrirao je Katai, ali je Petrić uhvatio bez većih problema.

Počela je utakmica.

Stigla je i informacija od izveštača TV Arena sport, da se Kaluđerović povredio na zagrevanju. Menjaće ga Veljko Mladenović.

U napadima, aduti će biti iskusni Andrija Kaluđerović koji je nekada nosio Zvezdin dres, a na drugoj strani Ohi.

Na osnovu sastava gostiju jasno je da kalkulacija nema, odnosno da ne smeju sebi da dozvole bilo koji drugi rezultat, osim pobede.

Sudija će biti Aleksandar Živković.

Proleter: Petrić, Milošević, M. Jovanović, Andrejević, Mitrović, B. Jovanović, Ilić, Dunđerski, Ninković, Tomović, Kaluđerović.

Rezerve: Nović, Marjanović, Skopljak, Vladisavljević, Pepić, Serdar, Tanasin, Ilić, Stojanović, Kojić, Mladenović.

Crvena zvezda: Borjan, Pičini, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ben, Ivanić, Katai, Ohi.

Rezerve: Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov, Falko, Đurić, Živković, Stanković, Radulović, Srnić.

Poznati su i sastavi meča koji će da počne u 13 časova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike