Zvezda poklapa Partizan: Ne, ovo je prva prolećna evropska pobeda u gostima nekog srpskog kluba! (VIDEO)

19.02.2022

17:55

0

Crveno-beli dan kasnije odgovorili "večitom" rivalu

Zvezda poklapa Partizan: Ne, ovo je prva prolećna evropska pobeda u gostima nekog srpskog kluba! (VIDEO)
19910922npCZ6 - Copyright MN Press

Jutro posle velike pobede Partizana u Pragu, crno-beli su na klupskom Tviteru objavili da su oni jedini srpski klub koji je od raspada države beležio prolećne evropske pobede u gostima od 1992. godine i raspada SFRJ.

Crno-beli su naveli svoj trijumf u Pragu i pobedu nad Dnjiprom iz 2005. kao jedine.

Ipak, dan kasnije, stigla je ispravka sa druge strane Topčiderskog brda. Crvena zvezda je podsetila na njen trijumf nad Panatinaikosom u Atini 1992, golovima Darka Pančeva.

Partizan nije pomenut, ali je izborom naglašenih reči prilično jasno kome je ovo namenjeno:

- Uskoro obeležavamo 30 godina od PRVE prolećne evropske pobede SRPSKOG kluba na gostovanjima od raspada SFRJ. Bilo je to 4. marta 1992., a ZVEZDA je pobedila Panatinaikos 2:0 u Atini.

Inače, to je bilo prvo izdanje Kupa šampiona u kojoj je bilo takmičenja po grupama. Zvezda je tada grupu završila sa tri pobede i tri poraza i na kraju nije prošla dalje jer je imala dva boda manje od tada moćne Sampdorije (Igrala je kao šampion Italije, a u timu su bili Đanluka Paljuka, Đanluka Vijali, Roberto Manćini, Atilio Lombardo, Pjetro Vjerhovod, Srećko Katanec...).

Crveno-beli su tada svoje domaće mečeve igrali na stadionu CSKA iz Sofije.

Inače, ovo peckanje "večitih" možemo shvatiti i kao uvertiru za derbi sledeće nedelje. Ipak, u toku svega toga, oba kluba beleže dobre rezultate, a državni koeficijent raste. Sada srpski fudbal čeka važnih nekoliko dana.

Prvo sutra oba "večita" igraju svoje mečeve Superlige i borbi za titulu, potom Partizan u četvrtak brani 0:1 iz Praga, a onda će u petak Zvezda saznati ime narednog evropskog rivala, a onda sledi kruna perioda: 166. "večiti" derbi na stadionu "Rajko Mitić".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike