Magija Meniga i Zdjelara za veliku pobedu Partizana u Pragu!

17.02.2022

21:25

0

Autor: 24sedam

Golom Holanđanina crno-beli slavili protiv Sparte rezultatom 1:0 (0:0)

Magija Meniga i Zdjelara za veliku pobedu Partizana u Pragu!
viber_image_2022-02-17_21-29-15-828 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana u prvom meču nokaut runde Lige konefrencije u Pragu, pobedili su ekipu Sparte rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol na utakmici bio je delo holandskog internacionalca Kvinsija Meniga posle odlične asistencije Saše Zdjelara.

Sve što je bilo fudbalski vredno na praškoj Letni stalo je u dva dodira sa loptom, za svega deset sekudni igre. Fenonemalni Zdjelar jednim kratkim pogledom odmerio je sa sredine terena prostor ispred sebe.

Video je da bi jedan pas u dubinu tog prostora preko trojice defanzivaca mogao da bude dovoljno jaka podrška Menigu u naletu i pogodio je sa rešenjem. Holanđanin je bio miran da posle sprinta od 20-tak metara zaustavi dah i laganim lobom desnom nogom prebaci Holeca za velikih 0:1 pred revanš u Beogradu za sedam dana.   

 

 

Bila je pored ove majstorije Meniga još jedna sjajna prilika da Partizan ponese u Humsku prednost od dva gola, ali Miloš Jojić posle dodavanja Marka Milovanovića nije imao sigurnost Holanđanina u završnom udarcu. Sve ostalo što se odigralo u Pragu moglo bi da se podvede pod staru fudbalsku frazu "rovovska borba" u kojoj nije bilo ničeg lepog za navijače, ali je bilo korisno za Partizan, jer je jaka odbrana dizala samopouzdanje ekipe.

Posebno je dobar bio Nemanja Miletić, koji je defanzivom komandovao bez greške i u Slobodanu Uroševiću imao je odličnog asistenta. Golman Aleksandar Popović samo je jednom morao da interveniše, dok su druge dve zrelije prilike domaćih završile udarcima pored stative. Iz svega ovoga može se izvući zaključak da su trener crno-belih Aleksandar Stanojević i saradnici odlično pripremili taktiku za ovaj meč i da Česi zbog toga nisu imali prostor da se nametnu svojom brzinom i fizičkom snagom, koja ih je favorizovala i pre početka utakmice.

Revanš meč u Beogradu na programu je 24. februara, u 18.45 časova. Crno-bele u šesnaestinu finala Ligu konferencija vodi pobeda ili remi i ne primenjuje se pravilo prednosti gola u gostima.

Ovakav je tok imala utakmica iz minut u minut

BLOG UŽIVO

 

90+3 - Igraće se još minut nadoknade!

90. minut - Kakva prilika za Spartu posle kornera. Šut glavom Hancka pored stative!

88. minut - Partizan se svesno povukao, akteri su sve nervozniji. Zbog toga je Terzić dobio žuti bez jačeg povoda, baš kao i Krejči na drugoj strani.

84. minut - Auuuu kakva šansa za Jojićaaa! Milovanović je pasom kroz dvojicu potražio svog iskusnijeg kolegu, koji je s pet metara šutirao u golmana. Moglo je dosta toga da se reši, bar večeras u Pragu!

82. minut - Crno-beli ispraćaju Meniga sa terena. Ulazi Nikola Terzić!

78. minut - Gooool 1:0, Meniiiiiiig! Kakav je to pas bio Zdjelara sa sredine terena u prazan prostor u koji je utrčao Menig i preko istračalog Holeca pogodio mrežu! Sjajna potez Holanđanina!!!

75. minut - Šut Hancka koji je zaustavio Miletić. Domaćima se učinilo da je učinio to rukom, pa su glasno protestvovali kod sudije koji je samo pokazao da se igra normalno nastavi.

72. minut - Pada ritam igre kod obe ekipe. Česi su u posedu iz kojeg ništa konrektno nije stvoreno. Partizan izgleda kao mačka koja vreba plen, ali veliko je pitanje da li sa ovim snagama može da iznenadi Spartu. Domaći su fizički jači i nešto brži, ali ne toliko da bi među crno-belima postojao strah.

70. minut - Serija nešto oštrijih startova Čeha. Prvo se požalio Jevtović posle udarca dobijenog od Haraslina, onda je na zemlji završio i Jović. Sudija se nije hvatao za karton.

67. minut - Hložek dobija žuti karton za zakasneli start nad Zdjelarom.

66. minut - Dvostruka izmena u Sparti. Čvančara izlazi, ulazi Dočkal. Krejči umesto Pašeka.

65. minut - Prekid u režiji Haraslina, raščišćava Zdjelar.

60. minut - Kapiten Marković najčešće dobija šansu da organizuje napade i najvećem broju slučajeva to loše radi. Izbor rešenja je uvek problematičan, njegove lopte odlaze u prazno, jer saigrači su po nekoliko metara daleko od pasova. Zato nije ni čudo što umesto njega šansu dobija Jović. Izašao je i Rikardo. Umesto njega igraće Milovanović, u toku je 64. minut.

56. minut - Izlazi Karabec, ulazi Haraslin. Trener Vrba pokušava da sa pojačanim napadom u završnici utakmice dođe do prednosti za revanš. Meč za Miljkovića je završen, povreda ga izbacuje iz igre, ulazi Marko Živković.

53. minut - Sparta je imala prekid, Karabec je želeo da zapreti centaršutem u srce kaznenog prostora, ali je Marković bio dobar u skoku. U kontri, Marković nije bio dobar kao asistent. Izabrao je nemoguće, između mnogo nogu da pronažđe Meniga, lopta mu se ponovo vratila u posed, pa je isprobao Miljkovića u naletu po desnoj strani, ali onda je došao izuzetno loš pokušaj desnog beka crno-belih. 

51. minut - Ulazak Jevtovića pomerio je Jojića ka golu Sparte, sada bi on morao da bude plejmejker Partizanove ofanzivne igre, ali on je tokom nekoliko pokušaja u jesenjem delu pokazao da mu ova uloga ne prija.

49. minut - Dve dobre intervencije Jevtovića u defanzivi, pa pokušaj Čvančare da u duelu sa Miletićem odglumi penal, ali Šveđanin se nije obazirao na njegovo padanje. Možda je mogao žuti karton da pokaže!

46. minut - Krenulo je onako kako se i završilo u prvom poluvremenu. Crno-beli jednostavna dodavanja završavaju predajom u protivniku u noge.

- Očekuje se početak drugog poluvremena. U igru se sprema da uđe Marko Jevtović. teren je napustio Natho. Izraelac se nije preterano isticao u ofanzivi, pa će umesto njega iskusni vezni igrač probati da zatvori prolaze kroz sredinu i da pojača skok.

45. minut - Razdoblje mirnije igre na sredini terena završeno je sudijskim zviždukom za kraj poluvremena.

41. minut - Reporteri sa lica mesta ističu da teren nije dobar i da nedostaje trave, pa to može biti objašenjenje što najčešće Marković teško kontroliše loptu, uglavnom greši u predaji, ali ne idu ni njegovi driblinzi.

37. minut - Navijači Partizana skandiraju "Kosovo", druga strana odgovora sa glasnim "Srbija". Očigledno da su navijači dva tima za trenutak zaboravili rivalstvo i posvetili su se onome što ih spaja. Pristalice Sparte su u prošlosti često iskazivale podršku našoj zemlji, pa su to ponovili i večeras.

34. minut - Stigle su i fotografije sa utakmice koje možete da pogledate u foto galeriji.

32. minut - Žuti karton za Markovića! Prvi na meču za oštar start.

30. minut - Karabec je izveo prekid, koji su čak dvojica njegovih saigrača uspeli da dosirnu glavom, ali nije bilo šuta ka Popoviću. Na drugoj strani, Urošević je iz voleja šutirao posle Miljkovićevog nabacivanja sa desnog krila.

28. minut - Opet Marković, opet iz daljine i neprecizno pored stative. Kapiten se trudi, ima ga često sa loptom u posedu, ali iz svega nije stvorenmo ništa što bi igrače Sparte previše zabrinulo. 

25. minut - Stanojević komanduje mirniji napad, loptu na zemlju, ali Pašek postaje sve neprijatniji, posebno levom beku Uroševiću u čijoj zoni odgovornosti se pojavljuje, probija i na kraju centaršutevima traži saigrače.

23. minut - Crno-beli su napravili nešto što je obećavalo, ali se na kraju završilo bez konkretnog pokušaja da se Holec ugrozi. 

19. minut - Rikardo pokušava da skrene pažnju sudiji Šveđaninu Andreasu Ekbergu na nešto što se događalo kraj desne aut linije. Nije jasno šta je toliko zaintresovalo najboljeg strelca Partizana da bi zastao sa igrom i kod prvog prekida ponovo nešto prigovarao arbitru. Na tu temu Rikardo nije dobio sagovonrika.

17. minut - Period igre koji potpuno pripada Sparti. napadi su im sve opasniji.

14. minut - Još jedna odlična prilika za domaći tim. Partizan je imao dosta sreće da udarac sa pet metara od Karabeca nije otišao u mrežu već savladanog Popovića.

12. minut - Čuju se navijači Partizana! Nikome nije jasno kako su "grobari" uspeli da uđu na stadion, budući da je u prodaju bilo pušteno samo 1.000 ulaznica i da gostima nije bilo omogućena prodaja.

9. minut - Česi su želeli da iskoriste malu smušenost crno-belih po levoj strani gde su loše kombinovali Zdjelar i Urošević Napad je pokrenuo Pašek, ali su štoperi otkloniili opasnost. Novi napad ponovo je krenuo po desnom strani preko Pašek, samo što je sada Popović morao paradom da se ispruži i spreči siguran gol. Odlično je glavom na drugoj stativi reagovao Hložek!

7. minut - Probaj je udarac i Menig, iskosa sa leve strane, jačom desnom novogm. Pogodio je okvir, ali je Holec bio na mestu i nije imao problem da ukroti ovaj šut.

4. minut - Šut Markovića sa desne strane, golman Holec nije mogao ništa osim da je izboksuje, da bi je jedan od štopera Sparte izbacio u korner. U novom naletu, lopta je ponovo došla do Markovića, samo što ovaj udarac nije bio precizan kao prvi.

2. minut - Dobra akcija crno-belih po desnoj strani, kombinacija Markovića i Jojića završena je pasom ka Rikardu u srcu kaznenog prostora. Mogao je najbolji strelac i bolje rešenje da izabere, ali se pokušaj završio neuspešnim traženjem saigrača na veoma malom prostoru sa mnogo protivničkih igrača, koji su umeli da izbace loptu daleko u prostor.

1. minut Počelo je!

Trener Partizana Aleksanadar Stanojević igraće sa startnom postavom koja je iznela najveći teret jesenjeg dela sezone, što znači da će na desnom beku zaigrati Aleksandar Miljković umesto Marka Živkovića, dok će na krilu biti kapiten Lazar Marković.

Jedino malo iznenađenje je prisustvo Nemanje Miletića umesto standardnog levog štopera Siniše Saničanina, zbog procene da će njegovo iskustvo pomoći da odbrana izgleda sigurnije. To znači da će Igor Vujačić zaigrati na poziciji levog štopera, a Miletić će zauzeti njegovo mesto na desnoj strani.

 

 

Partizan će protiv Sparte večeras (21.00, TV Arena Premium 1) zaigrati u sledećem sastavu:

Sparta - Partizan (21.00)

Sparta: Holec - Čelustka, Vitik, Suhamel, Hancko - Saček, Pavelka, Karabec - Pašek, Čvančara, Hložek.

Partizan: Popović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Jojić, Zdjelar - L. Marković, Natho, Menig - Rikardo.

Na klupi su: Stevanović, Saničanin, Holender, Pavlović, Baždar, Živković, Jevtović, Milovanović, Terzić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike