Stanojević ljut zbog Zvezde: Ono je bilo brutalno, mi ne igramo kad nema VAR-a, ništa ne vredi ako nije regularno

19.02.2022

14:06

0

Stanojević ljut zbog Zvezde: Ono je bilo brutalno, mi ne igramo kad nema VAR-a, ništa ne vredi ako nije regularno
viber_image_2022-02-17_21-29-12-733 - Copyright FK Partizan

Partizan nastavlja takmičenje u Superligi. Posle velike pobede nad Spartom u Pragu, crno-beli sada dočekuju kragujevački Radnički.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je ranije da je Superliga apsolutni prioritet za njegov tim, ali nije mogao da ostane nem na skora dešavanja u srpskom fudbalu, odnosno na poslednja dva meča Crvene zvezde.

Protiv Čukaričkog u prenstvu VAR nije radio skoro pola sata, a tokom kup utakmice protiv Radničkog viđeno je mnoštvo grubih sudijskih propusta.

- Prvo smo sačekali da vidimo šta će reći sudijska komisija. Javio se predsednik (Dejan Filipović) i rekao da svi greše. Pitao se da li ćemo mi nekada imati tu nemačku kulturu, da se prihvati greška. Dugo gledam nemački fudbal, ali nikad nisam video da sudija stoji na tri metra i ne donese ispravnu odluku. Imali smo potom situaciju sa VAR-om. Takođe imali smo mi situaciju u Nišu gde se dovodilo u pitanje da li će Arena prenositi utakmicu zbog tehničkih problema i to bi značilo da nema VAR analize i mi nismo želeli da igramo utakmicu ukoliko se ne reši problem. Takav je stav kluba.

Tu nije bio kraj:

- Kada je u pitanju izjava gospodina Filipovića, mi nikada nismo davali saopštenja, želimo da imamo tu nemačku kulturu, i zato nismo komentarisali, ali da smo hteli da komentarišemo mogli bismo da kažemo da je to što se desilo u dve utakmice brutalno. Želimo da podržimo srpski fudbal u kojem sve ide u dobrom pravcu. Nećemo reći da je brutalno to što se desilo, već da je sticaj okolnosti i greška. Ne treba da utiču interesi bilo koje vrste, naročito jer je dato obećanje da će prvenstvo biti regularno. Držimo se toga i verujemo da stvari koje su se desile nisu bile namerne i da se neće ponavljati.

On je naglasio da niko u klubu ne želi da se bavi stvarima van terena.

- Nadamo se da se neće dešavati situacije kao u ovim prethodnim utakmicama, da će sve biti regularno, jer ako ne bude tako ne vredi vam ni rad ni ono čime se vi bavite – rekao je Stanojević novinarima.

Što se tiče same utakmice sa Radničkim, Stanojević je rekao da je ekipi potrebna pomoć navijača.

- Očekujem i pozivam navijače da nam pomognu sutra. Ulaz je besplatan i želimo da bude pozitivna atmosfera. Nije lako pobediti svaku utakmicu i potrebna nam je podrška, svaki aplauz. Očekuje nas nastavak prvenstva, svima je poznato koliko nam znači svaka utakmica. Ulazimo u nedeljni duel sa maksimalnim poštovanjem prema rivalu i treneru Lalatoviću. Kragujevčani nisu uigrani i nadam se da neće biti ni sutra, ali su ekipa koja može ozbiljno da nas ugrozi. Imaju kvalitetne ofanzivce od Tomića preko Mirića i Ubiparipa.

Utakmica se igra od 15.30, a ulaz na nju je besplatan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike