Iliev likuje zbog Meniga, svestan da u Srbiji ni Mesi ne bi ništa valjao dežurnim kritičarima

18.02.2022

14:37

0

Sportski direktor crno-belih kaže da je pravi izazov raditi njegov posao u Srbiji

Iliev likuje zbog Meniga, svestan da u Srbiji ni Mesi ne bi ništa valjao dežurnim kritičarima
20201021npLoza06 - Copyright MN Press

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev ističe da mu gol Kvinsija Meniga protiv Sparte u Pragu nije promenio mišljenje o Holanđaninu i da mu danas jednako veruje kao i onog dana kada je prvi put zagazio nogom u Humsku.

Iliev najveće zasluge za pobedu 0:1 na" Letni" pripisuje treneru Aleksandru Stanojeviću, koji je napravio dobitnu taktiku za Čehe: 

- Sve je lako kada imaš pravog trenera. Onda se jednostavno prilagođavaš protivniku ili namećeš svoj stil igre. Ja mislim da je Stanojević napravio da možemo dobiti meč i ako se potučemo sa protivnikom i ako odigramo lepo. Imamo oba ta lica i meni se lično dopada što igramo na dva načina - kaže sportski direktor Partizana.

Nakon gostovanja u Pragu i na Čairu, sledi jedan meč u Humskoj, hgde u nedelju dolazi Radnički iz Kragujevca pojačan trenerom Nenadom Lalatovićem.

- Nema euforije! Ono što vidim na igračima je odlučnost. Nisu završili posao u Pragu, ostaje nam da potvrdimo pobedu i na našem stadionu u revanšu. Pored toga ide nam i meč sa Radničkim u nedelju, a te prvenstvene utakmice posle evropskih uvek nose posebnu težinu. Zato nema nekog preteranog radovanja, biće vremena za njega u junu.

Printscreen/TV Arena sport
 

Holanđanin Menig igra sve bolje. U Nišu je asistirao kod prvog gola, u Pragu je pogodio za pobedu, a još nije zaboravljena da su mukom stečeni bodovi na kraju jesenjeg dela protiv Kolubare došli baš posle njegovog udarca sa ivice kaznenog prostora. Već je ustaljen zaključak u ovim situacijama da se ovo pojačanje Partizanu počinje da isplati.

- Nikad nisam prestao da verujem u Meniga, iz prostog razloga što ga nismo doveli na osnovu jednog poteza. Ako bih posumnjao u njega, znači da sam prestao da verujem u ono što sam radim sa mojim saradnicima. Ali to je Srbija! Ne da gol na dve-tri utakmice i odmah počne da se priča da li je pravi i gde se pogrešilo. Pa, gde ćeš veći izazov od rada u Srbiji? Ovde se dovodi u pitanje i kvalitet najboljih. Kad bi krenuli da razlažu Mesija, deo po deo, ispalo bi da ništa ne vredi, a on možda najveći u istoriji. Ali mene motiviše ovo okruženje da još više radim, da budem još precizniji u svojim procenama zbog tih što me stalno kritikuju. 

BONUS VIDEO:

   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike