Zvezda prošla, bura još traje! Sudijski ekspert kaže: Borjanova odbrana neregularna, zbog lasera meč je morao da bude prekinut! (FOTO/VIDEO)

17.02.2022

13:14

0

Crveno-beli se plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije

Zvezda prošla, bura još traje! Sudijski ekspert kaže: Borjanova odbrana neregularna, zbog lasera meč je morao da bude prekinut! (FOTO/VIDEO)
unnamed2 - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su posle penal serije eliminisali niški Radnički. Branilac trofeja bio je uspešniji, između ostalog zahvaljujući odbranama Milana Borjana.

Ekipa Dejana Stankovića je bila bolja tokom 90 minuta, stvarala brojne prilike, ali se ipak ušlo u penal završnicu, pošto je na golu Nišlija odlično branio Filip Dujmović.

Međutim, bilo je spornih situacija, a glavni sudija bio je Marko Srećković. Naime, bilo je sporno kretanje Borjana pre i tokom izvođenja penala, u tri situacije. Odbrane kapitena crveno-belih bile su sporne u tri situacije, u prvoj, četvrtoj i šestoj seriji.

MN Press
 

Za komentar smo pozvali nekadašnjeg sudiju Radeta Đurovića.

- Nekada je postojalo pravilo da golman sa obe noge mora da stoji na liniji, ali se ono vremenom menjalo. Tako je i njima bilo dozvoljeno da se više kreću. Ali mora da barem jednom nogom bude na liniji, pre izvođenja udarca. Meni je najdiskutabilniji prvi penal, koji je odbranio Borjan.

Ovi ostali mogu da budu prihvatljivi, jer bi u tim slučajevima bilo potrebno, hajde da kažemo mikroskopsko gledanje - kazao je za 24sedam Đurović, a na dodatno pitanje da li je to bilo za ponavljanje, rekao sledeće.

- To se ponavlja, ako golman odbrani. Ako se postigne pogodak, onda se priznaje. Pravila su takva, da ne možete da nagradite ekipu koja je napravila prekršaj - dodao je nekadašnji sudija, a zatim spomenuo i lasere.

Njima su bili ometani fudbaleri Radničkog tokom izvođenja penala.

- Meni su mnogo više sporniji laseri. U takvim situacijama, pravila su jasna, utakmica se prekida. I to sve treba da traje dok se izvođaču ne obezbede uslovi da to uradi nesmetano. Sinoć smo videli da su igrači Radničkog bili ometani, ali da sudija nije reagovao. Koliko znam, igrači su ukazivali sudiji na to, ali on nije reagovao.

Bilo je i priče o Nikoli Štuliću, koji je gestikulirao ka navijačima, što je izazvalo haos na terenu.

- Shvatio sam da je dobio karton zbog ponašanja, ali nije trebalo da dobije i crveni. Često viđamo širom Evrope da igrači stavljaju ruku na uvo ili prst na usta, ali da ne budu kažnjeni, ako pričamo o provokaciji. Trebalo je da bude samo opomenut jer je mogao da ponovo dođe u situaciju da šutira. Ako se setimo detalja sa utakmice finala Kupa Srbije, između Zvezde i Partizana.

Golman crno-belih, Vladimir Stojković je dobio drugi žuti karton, ali nije napustio teren, već je ostao da brani. Taj žuti karton se evidentira, ali ne može da bude isključujući. Tada su svi bili zbunjeni zato što nije bio isključen - zaključio je Đurović.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike