Srbija napreduje: Večiti rivali, Voša i Čuka pobeđivali, bodova sve više, UEFA plasman sve bolji

30.07.2021

08:07

0

Iza su Belgijanci

Srbija napreduje: Večiti rivali, Voša i Čuka pobeđivali, bodova sve više, UEFA plasman sve bolji
Copyright MN Press

Crvena zvezda je obezbedila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a Partizan, Vojvodina i Čukarički u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Ovo su odlične vesti za srpski fudbal, a uz to sva četiri tima su upisala pobede u revanšima.

Zvezda je deklasirala Kairat sa 5:0, Partizan i Čukarički su savladali Dunajsku Stredu i Sumgait sa po 2:0, dok je Vojvodina protiv Panevežisa upisala minimalnu pobedu.

Sve ovo je bilo dovoljno za napredak na UEFA listi nacionalnog koeficijenta. Naša zemlja je sada na 12. mestu sa 25.500 poena, ispred Belgije koja ima 25.000. Ispred Srbije trenutno je Ukrajina sa 3.000 bodova više.

Printscreen/kassiesa.net

Plasman među 15 najboljih na listi između ostalog garantuje i dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Printscreen/kassiesa.net

U narednoj rundi, borbi za plej-of, Zvezda će igrati sa Šerifom, Partizan sa Sočijem, Vojvodina protiv LASK-a, a Čukarički protiv Hamarbija.

Za sada su jedino beogradski crveno-beli sigurno obezbedili jesen u Evropi. U najgorem slučaju igraće u grupi Lige konferencija, a moguće je i takmičenje u grupama ostala dva (kvalitetnija) UEFA takmičenja.

Ako Zvezda bude uspešna u plej-ofu Lige šampiona, ide u grupnu fazu, a u slučaju eliminacije, seli se u grupu Lige Evrope u kojoj je i igrala prošle sezone. Kasnije je eliminisana u 1/16 finala, od Milana.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike