Mitrović zapalio Englesku! I veliki Gvardiola voli Srbina, otkrivamo šta mu je šapnuo na meču FA kupa

09.02.2022

11:46

0

Autor: 24sedam

Srpski stručnjak i tast najboljeg fudbalera Fulama, Aca Janjić, priča za 24sedam

Mitrović zapalio Englesku! I veliki Gvardiola voli Srbina, otkrivamo šta mu je šapnuo na meču FA kupa
mitrovic2 - Copyright Profimedia

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović ispisuje stranice fudbalske istorije u njegovoj kolevci. Posle 27 utakmica u engleskom Čempionšipu, bivši centarfor Partizana drži čelo tabele na listi strelaca sa 30 postignutih golova i održava svoj Fulam na liderskoj poziciji, sa osam bodova više od drugolasiranog Blekburna.

 

 

Dva komada sinoć u mreži Milvola inspirisali su navijače da se poigraju brojkama na Tviteru, pa po tome ispada da je golgeter Fulama sam efikasniji od čak pet ekipa u takmičenju. Takođe, još dva gola potrebno je Mitroviću da postane najbolji golgeter u istoriji lige, a pred njim je još 17 utakmica do kraja sezone i još mnogo prilika da podigne ovu lestvicu.

Bivši trener Rada, Javora i mnogih drugih srpskih klubova Aleksandar Janjić, Mitrovićev tast, za 24sedam iz prve ruke posle povratka iz Engleske kaže da ovaj uspeh nikog iz najbližeg okruženja nije iznenadio...  

- Ništa novo vam neću reći. Uložio je mnogo rada, podredio je mnogo toga svojoj karijeri i sada mu se sve vraća zasluženo - kaže Janjić i nastavlja:

MN Press
Aleksandar Janjić

- Ja mislim da je pored truda i načina života, uticalo dosta i ono što mu se desilo posle penala protiv Škotske. Mnogo je patio zbog tog promašaja i dugo, baš dugo ... Da vam ne pričam detalje, dovoljno je to što vam kažem da je teško izgurao sam sa sobom sve što mu se desilo nakon tog baraža, ali uspeo je da ga prevaziđe.

Tanjug-AP/Profimedia
Aleksandar Mitrović

Jedan problem nikad ne dolazi sam, već se uz taj penal desilo i nerazumevanje sa tadašnjim trenerom Fulama Skotom Parkerom.

- Da ja sad ne komentarišem kolegu koji je radio u Premijer ligi, ali da kao fudbalski navijač kažem da je dobio priliku i nije uspeo. Tim je ispao iz lige, što znači da njegove zamisli nisu bile dobre. Igrao je na kontre, a to Aleksandru ne odgovara. Zato sad uživa! On je centarfor koji ima visoki procenat iskorišćenosti prilika, potrebno je da ima igrače oko sebe koji su sposobni da donesu loptu do šesnaesterca. Onda i manje šanse pretvara u gol. Tako je i u reprezentaciji. Piksi je napravio igru koja odgovara profilu naših napadača. Sada je pored i Duci Vlahović, uživa! Pored sebe imaju Tadića, pa Kostića, Sergeja, Radonjića, Lazovića, sve igrače, koji znaju da donesu loptu do kaznenog gde on gospodari i videli ste... Tako je došao onaj gol u Lisabonu. Ali nijedan uspon neće bez pada pre toga! On je osetio patnju protiv Škotske i pokazao je da ima dovoljno snage da se podigne.

 

 

Janjić otkriva samo jedan detalj o posvećenosti koja njegovog zeta gura ka vrhu.

Tanjug-AP/Profimedia
Aleksandar Mitrović

- Aleksandar oko sebe ima tim stručnjaka koji rade sa njim. Previše je tu odricanja. Već pet godina nutriocionista i kuvar vode računa o njegovoj ishrani, a to je samo jedan deo njegove priče o uspehu. Sazreva kao igrač i tek treba očekivati od njega velike utakmice, još je mlad i želi da napreduje. Treneri to primećuju. Eto, sad su igrali u Mančesteru protiv Sitija u Kupu. Kad je u 75.minutu izlazio iz igre Gvardiola ga je zagrilo i rekao "svi pričaju o tvojoj igri glavom, a ti si još bolji kad igraš nogom" - zaključio je Aleksandar Janjić.

Tanjug-AP/Profimedia
Pep Gvardiola i Marko Silva

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike