Danas nam je divan dan, Kristijan Eriksen zaigrao na 30. rođendan! (VIDEO)

14.02.2022

21:24

0

Autor: 24sedam

Danac prvi put na terenu posle osam meseci

Danas nam je divan dan, Kristijan Eriksen zaigrao na 30. rođendan! (VIDEO)
Screenshot 2022-02-14 at 22.21.05 - Copyright Printscreen/Twitter/BrentfordFC

Osam meseci i dva dana prošlo je između poslednje u starom i prve utakmice u novom životu Kristijana Eriksena.

Danski reprezentativac je 12. juna prošle godine, na uvodnoj utakmici EP protiv Finske, doživeo srčani udar koji ga je umalo koštao života, a 14. februara, simbolično na svoj 30. rođendan, odigrao prve minute pošto mu je ugrađen defibrilator koji je, u prvi mah, nagoveštavao neslavan kraj jedne velike karijere.

Ipak, sjajni vezista je pokazao šta to razdvaja istinske šampione od prosečnih sportista. Nije želeo da ostane upamćen kao fudbaler kojem je neko drugi odredio kada je kraj, već je stisnuo zube, skupio hrabrost i rešio da uradi nemoguće.

To mu je omogućio engleski premijerligaš Brentford, čiji će navijači još neko vreme sačekati da nekadašnjeg igrača Ajaksa, Totenhema i Intera vide u crveno-belom dresu na premijerligaškom meču, ali nema dileme da su u ponedeljak poslepodne svi iskreni ljubitelji fudbala i navijači širom sveta sa velikim osmehom gledali video klip objavljen na „Tviter“ profilu Brentforda.

 

 

Eriksen je danas odigrao prvih sat vremena u prijateljskom meču sa niželigašem Sautend junajtedom, a prvi nastup u novom klubu obeležio je asistencijom za prvi gol strelcu het-trika Džošu Dasilvi u pobedi 3:2 (1:1).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike