Eriksen pred povratnički debi u Premijer ligi: Narednih pet meseci pokazaće mi ko sam!

08.02.2022

21:50

0

Autor: 24sedam

Sjajni danski vezista čeka početak drugog života na fudbalskom terenu

Eriksen pred povratnički debi u Premijer ligi: Narednih pet meseci pokazaće mi ko sam!
Copyright Profimedia

Kristajan Eriksen broji dane do početka „drugog života“ na fudbalskom terenu. Pošto je letos pobedio u najvažnijoj utakmici, preživevši srčani udar tokom prve utakmice EP protiv Finske u Kopenhagenu, danski vezista vratiće se uskoro na teren u dresu Brentforda.

Kako je zbog ugrađenog defibrilatora morao da raskine ugovor sa Interom jer prema zakonima Serije A nije mogao da se vrati na teren, nekadašnji fudbaler Totenhema dobio je priliku da ponovo zaigra u Premijer ligi.

- Dva dana posle utakmice sa Finskom sam počeo da razmišljam o povratku na teren. Već uveče tog dana sam bio svestan šta se desilo, a u narednim danima sam počeo to da prihvatam. Svi medicinski pregledi su počeli, pitao sam da li mogu da radim neke stvari i tako sam malo po malo počeo da vraćam veru – rekao je za klupsku televiziju Brentforda Eriksen.

Sjajnom fudbaleru 18. juna je ugrađen defibrilator koji mu je omogućio da nastavi sa normalnim životom.

- Sa njim možete da trčite maraton ili da ronite… Možete da radite bilo šta, samo zavisi od dijagnoze i kako se osećate u vezi s tim. Rekao sam ženi da ću okačiti kopačke o klin, ali da se ne iznenadi ukoliko se za nekoliko dana predomislim ukoliko sve bude u redu. Srećom, tako je bilo…

Eriksen je tokom razgovora insistirao na tome da mu dolazak u Brentford daje priliku da se vrati nečemu što je najpribližnije „normalnom“ načinu života, te da ga ponovo svi vide kao fudbalera i da ga ne pamte po nesrećnom događaju na „Parken stadionu“.

- U početku je bilo teško. Prva tri meseca nisam ništa radio, a potom sam tri-četiri meseca bio na rehabilitaciji. Bilo je teško gledati utakmice, jer sam uvek želeo da budem tamo. Zbog toga sam prestao to da radim i pažnju sam usmerio na porodicu i svoje najmilije. Narednih pet meseci pokazaće mi ko sam, da li sam ponovo fudbaler.

Eriksen bi debi u novom klubu mogao da upiše već u sredu na gostovanju protiv Mančester sitija.

- Osećam se veoma dobro, ali još nisam igrao fudbal. Svakodnevno treniram i popravljam kondiciju. Ipak, dok ne počnem da igram utakmice ne mogu da imam jasnu sliku o svom stanju. Videćemo kako će telo reagovati na napor koji zahtevaju fudbalske utakmice – kazao je Kristijan Eriksen.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike