Bleki je predodređen za velike klubove, Vlahovića će u Firenci dočekati kao izdajnika: Oglasio se Bugarin koji ih je poslao u Italiju

12.02.2022

07:12

0

Božinov je sa Nikolom i Dušanom igrao u Partizanu

Bleki je predodređen za velike klubove, Vlahovića će u Firenci dočekati kao izdajnika: Oglasio se Bugarin koji ih je poslao u Italiju
profimedia-0627014363 - Copyright Profimedia

Srpski fudbaleri, Dušan Vlahović i Nikola Milenković, obeležili su četvrtfinalne utakmice Kupa Italije.

Oni su bili strelci za prolaz svojih timova u narednu rundu, a upravo će se u polufinalu sresti Fiorentina i Juventus.

O Fiorentini i njenom učinku je govorio i njen bivši napadač, Valeri Božinov, koji je imao priliku takođe da prati i napredak Milenkovića i Vlahovića, još iz perioda Partizana.

Bugarin je prvo govorio o pogotku Milenkovića u nadoknadi vremena.

- U Partizanu sam bio u sobi sa Milenkovićem i uvek me je pitao za Italiju, Fiorentinu i ostale timove i savetovao sam ga da dođe u Seriju A, jer je italijanski fudbal najbolji za defanzivce, veoma taktički i baziran na defanzivnoj fazi. Čini mi se da je savet bio dobar, zar ne - rekao je Božinov.

Kao što je od ranije poznato, upravo Božinov ima deo zasluga što su dvojica igrača stigli do Italije. bila je to preporuka Korvinu, koja se pokazala kao dobra procena.

- Vidim da je Milenković dosta napredovao, ali to je zahvaljujući i trenerima koje je imao i njegovoj inteligenciji, jer je učio od iskusnih igrača koji su bili tu kada je stigao, poput Astorija, i ušao je dobro i u pravo vreme. Ne čudi me, naprotiv, bez želje da stavim prst u ranu, mislim da je i on predodređen za velike klubove, ne da Fiorentina to nije, ali Viola mora da ide svojim putem, a to je da održi ekonomsku solidnost.

Zatim se osvrnuo na transfer o kome Apenini bruje, prelasku Vlahovića iz Fiorentine u Juventus.

- Da nije otišao u Juventus, otišao bi negde drugde, jer je savremeni fudbal takav. Odobravam reči predsednika i Pradea, njegova prodaja je bila dogovor zahvaljujući kojem ijorentina može da razvije svoje planove, da bude ambiciozan tim i u isto vreme da se gradi sportski centar, stadion... Naravno da mi je jako žao zbog raspleta i zato što je narod razočaran, ali ovo je moderan fudbal. Znam kakvo je rivalstvo između navijača Fiorentine i Juventusa, osetio sam to na svojoj koži, ali moramo da razumemo da je Vlahović dao sve od sebe dok je bio tu i da je doneo klubu ekonomsku stabilnost.

A sam Vlahović pobrinuo se da se u Firencu vrati mnogo brže nego što smo mislili, već u polufinalu Kupa.

- Očigledno je da sada govori u drugom dresu, ipak znam da je Dušan želeo da napusti Firencu na drugi način, želeo je da pozdravi svoj narod, svoje navijače, nažalost biće izviždan i dočekan kao izdajnik, ali nije verujte mi. Često razgovaram sa njim i znam to i ako ne moram da budem branilac. Kao navijač Viole bih aplaudirao za ono što je učinio za Fiorentinu, ne za igrača Juventusa kakav je sada - rekao je Božinov.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike